tiistai 2. toukokuuta 2017

Treeniä, treeniä

Linan kanssa olisi lupa treenata normaalisti tällä viikolla? Hups, mistä aloittaisi? Tokoa, aksaa ja rallytokoa? Mistä aloitetaan ja miten paljon/vähän tehdään? Linahan on edelleen antibioottikuurilla. Katsoin treenipäiväkirjaa ja ollaan käytännössä oltu koko huhtikuu treenaamatta. Tai alkuun tehtiin vähän äänijuttuja, mutta kun saatiin diagnoosi niin ne jutut jäi heti pois. Olisi todella epäreilua siedättää koiraa kipuun :(

Lassen kanssa on tehty väliaikainen lajin vaihto.. Lasse treenaa tokoa toukokuun ajan. Lisäksi käytiin tekemässä kevän ensimmäinen jälki. Lasse oli hyvällä moodilla lähdössä jäljelle, se nosti hyvin jäljen mutta sitten se hukkasi sen tai se kai vaihtoi sen johonkin riistan jälkeen??
Uusi nosto ja nyt sujui jonkin aikaa hienosti, keppejä alkoi nousemaan ja ensimmäinen kulma sujui hyvin. Sitten tuli toinen kulma ja Lassella meni herne nenään? Sille on aina ollut vaikeaa kulmat. Opetuskysymys luultavasti, tai lähinnä kun ei ole opetettu? Metsässä sitten ihmeteltiin että mitäs nyt? Lasse ei käänny kulmasta, eikä edes 10m sen jälkeen. Se nostaa kuonon ylös ja etsii jotain ilmavainulla!?!  Voi apua! Kun tällä tavalla ei pääse eteenpäin Lasse menee maahan ja lopettaa kaiken.. No ei käy! Nostan sen jaloilleen ja kerron että tässä on jälki, maassa, aja siitä... Lasse empii hetken, mutta onneksi kohta löytyy keppi ja sen itseluottamus ja motivaatio paranevat ja loput jäljestä onkin pelkkää suoraa. Selviämme viimeiselle kepille, Jippii!! Itseasiassa Lasse ajoi kohtuu hyvin kun 8/9 keppiä tuli metsästä pois. Tällä viikolla tehdään usi jälki ja koitetaan taas tehdä kulmista hiukan helpompia? Tai pitäisikö haastaa ihan kunnolla ja tehdä monta kulmaa? Ja jokaiseen kulmaan keppi että saisi palkattua? En mä tiedä, pitää kysellä viisaammilta?
Rallytokoakin on hiukan tehty ja sunnuntaina oltiin taas nollakoirana Lägin kisoissa voittajaluokassa. Nyt kun ei ollut houkutusta niin Lasse päätti ilahduttaa itseään tekemällä puolenvaihtoja vähän sinne sun tänne? Tuomarin kommentti oli: "Paljon hyviä pätkiä! Ei voi mitään jos haluaa tehdä puolenvaihtoja koko ajan!" Lassen kanssa ei vaan ole koskaan tylsää. Siitä ei tule koskaan tasaista ja varmaa suorittajaa, mutta se tykkää kovasti tehdä ja häntä heiluu iloisesti koko radan ajan. Eikä se pahastu vaikka uusin pari kylttiä, häntä heiluu iloisemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti