tiistai 23. toukokuuta 2017

Valoa tunnelin päässä!

Lina kävi viikko sitten maanantaina tekemässä yhden pätkän rallytokoa. Se seurasi kivasti. Torstaina Lina pääsi hakuilemaan vähän. Linalla on kohtuullinen ajatus siitä mitä pitää tehdä ja se ainakin irtoaa hyvin. Mutta se mitä se ei halunnut uskoa, oli että minulla voisi olla joku visio, siitä mistä kannattaa etsiä? Mutta onneksi treenit oli suunniteltu ja toteutettu niin, että kun Lina lopulta meni minne ohjattiin niin joka kerta löytyi joku ;)
Eilen oli taas Linan korvakontrolli ja nyt näytti jo paljon paremmalta! Hienosti on kasvanut uusi tärykalvo ja korvakäytävä sekä tärykalvon alue muutenkin näytti paljon paremmalta! Tärykalvo on edelleen hiukan paksuuntunut, mutta se ei ole mitenkään kummallista kaiken potemisen jälkeen. Ensin ell mietti, että antibiootin voisi lopettaa vaikka heti, mutta sitten hän päätti että eipäs, jatketaan vielä viikko! Mutta kipulääkettä ei tarvitse jatkaa joka on tosi hyvä, koska Linan vatsa alkoi jo oireilemaan pitkään jatkuneeseen kipulääkkeen syöttämiseen.
Ja vaikka tulehdus on selätetty ja lääkityksiä voidaan pikkuhiljaa purkaa niin jäljellä on vielä tekemistä. Suolisto on tuskin tykännyt lääkkeistä kovin hyvää, joten kesän ajan Lina tulee syömään ainakin maitohappobakteereita ja hapankaalia. Ja lisäksi korvia puhdistetaan nyt säännöllisesti jonkin aikaa ainakin, koska niissä on edelleen hiukan hiivaa/vaikkua.
Ja sitten on diagnoosin myötä kokonaan kesken jäänyt ääniharjoittelu. Koska vaikka kipu onkin saatu pois korvasta niin Lina edelleen ymmärrettävästi reagoi jonkin verran koviin ääniin, se on se kipumuisti :(
Pitää nyt kaivaa esiin saadut ohjeet ja palata treenien pariin. Koska Lina on reagoinut äänien aiheuttamaan kipuun voimakkaasti niiin tavoitteena on opettaa uusi erilainen käytösmalli kun jostain kuuluu ääni. Ideaali olisi jos se olisi kuten Lasse eikä reagoisi mitenkään mihinkään ääniin, mutta ikävä kyllä pelkään että se juna meni jo.
Mutta toki me päästään nyt treenaamaan muutakin kuin äänien siedättämistä. Tokoa, rallytokoa, aksaa ja ehkä myös hakua voisi tehdä? Voi miten kiva on päästä treenaamaan myös Linan kanssa.
Lasse on nyt tehnyt vain tokoa, häiriötreenejä ja häiriötreenejä. Ollaan hiukan tarkennettu tiettyjen liikkeiden kriteerejä ja samalla on tullut treenattua seuraaminenkin kuntoon. Koska rallytokon myötä Lassen seuruu oli muuttunut aika kamalaksi?!
Lauanataina on sitten tiedossa totinen paikka, tokon SM-kisat Vantaalla, Hui! Mutta toisaalta Lasse kyllä osaa liikkeet ja kevään ajan tehty työ häiriöiden parissa (taas kerran) on tuottanut edes jotain tulosta. Toki näillä treenimäärillä sen pitäisi olla parempi, mutta kun ei ole. Sillä mennään mitä on. Tällä viikolla on toki vielä parit treenit. Olin alunperin ajatellut että tällä viikolla ei enää tehtäisi mitään vaikeaa, mutta kun sunnuntain treenissä jopa leluhäiriötreenit sujuivat kivasti niin muutin suunnitelmaa lennossa ja taidan treenata ihan tappiin saakka häiriötreenejä. Isoissa kisoissa on kuitenkin monenlaista katseltavaa ja kun Lasse on hiukan hataramuistinen/kovapäinen niin voi olla ihan hyvä pitää mielessä että häiriöitä voi olla ja tulee olemaan, mutta niistä EI välitetä!
Ja kun Lasse suhtautuu häiriötreeneihin enemmän haasteena kuin kauheutena niin antaa mennä vaan. Palaan viikon kuluttua asiaan ja kerron oliko minun ajatukseni hyvä vai ei..?
Ainoa mitä on vaikea treenata on vireen hallinta kisamaisissa oloissa. Koska Lasse on eri vireessä kotikentällä  ja tuttujen treenikavereiden kanssa kuin mitä se on isoissa kisoissa vieraiden kanssa, mutta haluan nyt uskoa ja luottaa että Lasse handlaa myös hiukan isommat kisat ilman että sillä totaalisesti keittää yli? 
Ja jo ennen tokokisoja niin torstaina on kelpie erkkari! Olin ajatellut että ilmoitan tänne Linan mutta kun ilmo oli menossa umpeen, oli jo aika selvä että Lina tulisi olemaan doping varoajalla vähintään ja nythän se on itseasiassa ihan lääkityksen alainen vielä erkkarin aikaan. Mutta kun sinne oli tulossa useampi Linan sisaruksista niin ajattelin osallistua jotenkin ja ilmoitin Lassen Grande Turissimo kisaan mukaan. Nythän Lassella on hurja karvanlähtöaika ja pohjavillaa irtoaa tuppoina, mutta onneksi torstaille on luvattu sadetta, silloin kai kaikki koirat näytävät enemmän tai vähemmän uitetuilta.
Myös vepekausi on alkamassa. Itseasiassa tänään olisi ollut ekat treenit rannassa mutta olin ihan itsekäs ja lähdin katsomaan siskonpojan jalkapallo ottelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti