torstai 8. marraskuuta 2012

Hupsis miten aika rientää! Lähes kuukausi taas kulunut edellisestä päivityksestä..
Kuukausi on kyllä ollutkin kiireinen, ns. vapaaillat on kuluneet tiiviisti Kauniaisissa Lassen ja Nemin pentujen luona, ne vaan on niin hauskoja! Hurja vauhti päällä pienestä pitäen ja vauhti vaan kasvaa kun pennutkin kasvaa! Pennut leikkivät tosi aktiivisesti ja ovat selvästi kelpieiden sukuun tulleita, juokseminen on supersiistii:)
Mitäpä on tullut tehtyä? Agilityä tietysti ja tokoa ja hakumetsässä käytiin!
Agility menee eteenpäin hiljaa ja varmasti. Mitään suurta läpimurtoa ei ole tapahtunut, mutta paljon pientä kivaa:) Renkaan hyppäämistä on harjoiteltu lauantaisin Univet areenalla Maiskis poppoon kanssa! Toki me ollaan muutakin tehty ja kivaa on ollut! Kontaktit näyttää nyt hyviltä, paikka on suht varma, paikallapysymistä pitää vahvistaa, Lasse mielellään ennakoi lähtölupaa? Pujottelu sujuu vauhdilla ja on Lassesta kivaa! Vauhti toki on myös se joka tuo siihen hastetta, kovassa vauhdissa sisäänmenot vielä sujuu, mutta kakkosväli ei suju...
Lauantaina 3.11 käytiin Siuntion koirakerhon epävirallisissa kisoissa juoksemassa möllirata ja VAU!! tuloksena oli hieno nollarata!! Lasse pysyi rauhallisena lähdössä (vau!) se teki puomin ja A:n kontaktit hienosti ilman apuja (Vau!) ja kaikki rimat pysyi ylhäällä(VAU!) Yksi valssi oli myöhässä, mutta Lasse pelasti tilanteen ja luki rataa kivasti:) Se irtosi kun sai luvan, jarrutti kun käskettiin ja keskittyi koko ajan tekemään rataa yhdessä mun kanssa, mun Ihana koira!! Kisasimme luokan ulkopuolella joten palkintoja emme saaneet.
Kisan jälkeen mietin että kyllä tää mun oma nuppi vaan on heikkoa tekoa.. Miksi mun on niiiin paljon helpompi lähteä ex tempore kisaamaan epiksiin vain yksi rata ja tehdä siellä hyvä tasapainoinen suoritus? Mutta jos ilmoitan koiran viralliseen starttiin, niin sitten mahaan sattuu, jalat ei juokse ja ohjaaminen on ihan luokattoman huonoa/olematonta. Pitäisi vaan ilmoitella Lassea kisoihin ja saada itsensä vakuuttuneeksi siitä että ei se ole koko maailma jos ei radat sitten onnistu.
No loppuvuonna ei kisata, Lasse kävi eilen lääkärissä, kaynnin syy; ontumatutkimus:(  Mitän vikaa ei onneksi löytynyt eikä Lasse edes onnu, mutta se on ruvennut syksyn mittaan pomputtamaan polvea aina joskus, höh!
Ja kun sitä aikani katselin ja mielestäni se lisääntyi rasituksen jälkeen piti asia tutkia. Tetti ei kuitenkaan löytänyt mistään mitään vikaa ja hoidoksi tuli sitten "lepoa" pari viikkoa ja fysioterapeutilla käynnit. Polvet ja selkä kuvattiin ja jopa eturauhanen tutkittiin. Kiva kun koira on terve!! Lasse pääsee Niinalle ensi viikolla joten ehkä sitten ongelmat helpottuu?? Nyt vaan tehdään remmilenkkejä ja vähän tokoillaan?
Tokossa edistytään kai? Nyt on työn alla ollut kontakti ja häiriöt, muutenhan liikkeet teknisesti eivät ole vaikeita, mutta nuo edellä mainitut asiat vaikeuttavat montaa asiaa...
Hakumetsässä oli kivaa! Lassella oli hyvä muistikuva siitä mitä piti tehdä ja se haki ukkoja innokkaasti. Lassesta kaikki tekeminen on vaan niin siistii!! Ja Lassen kanssa kaikki tekeminen on siistii!!

Hups! Vad tiden går..
Det har varit så mycke program sista månaden at jag har inte hunnit skriva. Alla "lediga" kvällar har jag suttit hos Maija och lekt med Lasses valpar:) Dom är nog så roliga! Leker mycke och springer ännu mera, äkta kelpisar!! Nyfikna och sosiala, imorgon flyttar första till sina nya hem, sniff..

Vad har vi gjort med Lasse? Agility, lydnad och lite sök. I agilityn så går sakerna framåt sakta men säkert. Kontakterna fungerar ganska bra nu, lite mera tålamod behövs för att orka vänta på lov att fortsätta.. Slalom har blivit Lasses andra favorit, efter tunneln:) Han älskar att ha mycke fart, men det vill sen orsaka problem med tekniken...
På lördagen 3.11 var vi på en inofficiell agility tävling. Det gick bra!! Fin och snabb felfri bana!! Tjohooo!! Och om jag räkna rätt så var Lasses fart 3,95m/sekund!! Han var lugn i starten, gjorde båda kontakterna fint och hoppa över alla hinder felfritt.
Efter starten fundera jag en lång stund varför det är sååå mycke lättare för mig att delta på en inofficiell tävling ex-tempore än att tävla på officiella tävlingar? Jag har tävla mycke officielt, på FM osv, men nu känns det bara så spännande, det gör ont i magen och benen darrar. Något som jag ska jobba med...
Men i år kommer vi inte och tävla mera. Orsaken är at veterinären ordinera vila för Lasse. Han har ibland lämna ett steg "emellan" men nu i november gjorde han det oftare så jag förde honom till ortopeden Tetti Joutsen, som undersökte honom. Inga fel hitta hon, tog rtg. bilder om knäna och rygger osv, men inget!! Så tyckte Tetti att vila par veckor och fysioterapi skulle inte vara så dum ide´.
 Så nu "vilar" Lasse, inga agility eller  vilda springstunder i skogen. Lite lydnad och mycke mysande:) Och förstås tid till Nina, vår "fyssare"
Det här är första vintern som Lasse tränar agility med höga hinder, så kanske han har slinta på mattan i hallen eller något annat? Han har ju nog en tändens att hinna med ett och annat så små skador kan nog komma lätt...

I lydnaden har vi träna mycke kontakt och lite mindre störning mm. Lasse skulle säkert tycka mera om "ordentlig" träning, men det här är också viktigt. På tekniken har vi inte så stora problem, det är mera de här två sakerna som orsakar att han inte alltid visar det bästa han kan? Men sakta och säkert bli det bättre också.
Vi var i sökskogen par veckor sedan. Det var rolig omväxling. Lasse hade fina minnesbilder från lägern och han tyckte att det var kul att söka "gubbarna" från skogen. Men han tycker nog att allt är roligt:) Och jag tycker att allt är roligt med Lasse!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti