sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Liikettä lisää?!

Pikkuhiljaa on lisäilty liikettä ja touhua elämän ja kyllä maistuu ihanalta molemmista! Tosi kiva päästä taas treenaaman Lassen kanssa, sen kanssa on aina yhtä hauskaa treenata. Lasse on ihan liekeissä kun tauon jälkeen pääsi perjantaina hallille ja tänään hiukan ulkokentälle tokoilemaan. Perjantaina tosin tehtiin aika vähän vielä, kun hallin pohja ei ole ihan minun mieleen, turhan kova keinonurmi. Paikallaoloissa oli aistittavissa pientä latausta, mission impossible oli pitää leuka alhaalla, joten puolivälissä vaihdoin käskyn siihen jossa saa pitää pään ylhäälllä. Lasse kyllä pysyi paikallaan, ,mutta tiukkaa teki, vaihtoi lonkkaa kahdesti jne. eli ei hyvä, toisaalta tauon jälkeen ymmärrettävää, mutta silti... Makuun jälkeen tehtiin istuminen joka on aika uusi asia, mutta sujui odotuksia paremmin. Lasse on hyvin oppinut että paikallaolon jälkeen tulee lelupalkka, mikään muu palkka ei varmaan kelpaisi?
Kun paikallaolot oli tehty, tehtiin hetki kontaktiharjoituksia, mutta voi Pöh! Lasse alkoi visertämään. Liian paljon virtaa ja kun piti tehdä töitä ja kuitenkin oltiin paikallaan niin kierrokset nousi liikaa, liikkeessä kontakti toimi ilman äänitehosteita. Tämän jälkeen pidettiin taukoa ja sitten otettiin kasa noutokapuloita esiin mutta edelleen oli liikaa virtaa, puukapula oli ok, metalli ei pysynyt suussa ja tunnari vaihtoi nimeä, siitä tuli purkka:(
Aika äkkiä laitoin kapulat pois ja pidettiin toinen tauko, juttelin hetken Marikan kanssa ja todettiin että mielentila ainakin tunnarille on ihan väärä, sitä pitää muutenkin miettiä, tuli parikin ideaa, joita pitää kokeilla:)

Lopuksi tehtiin lyhyt seuraaminen, mutta virtaa oli liikaa siihenkin, joten hauva autoon ja kotiin saunomaan.

Lauantaina Lasse sai taas jo hiukan pidempiä lenkkejä ja pienen pätkän kotitokoa. Kotona ei kierrokset nouse ollenkaan niin pahasti eikä mitään ääniefektejä kuulunut, hyvä! Ilta menikin Niinan tupareissa ja Bastin 11v synttäreillä! Kivaa oli ja aika meni kuin siivillä.


Tänään Lasse on lenkkeillyt enimmäkseen Velden kanssa kun minä olin tokon suunnittelupalaverissa. Palaverissa tehtiin hyvältä kuulostavia muutoksia ryhmiin ja odotan innolla ensi vuotta.
Illansuussa ajelin takaisin Nummelaan ja Sarin kanssa siivottiin agilitykentältä esteet koppiin. Ensi viikolla pitäisi tulla lunta, joten tänään oli helpompaa nostella kamat piiloon kuin viikon päästä kaivaa niitä hangesta. Kun kamat oli kopissa sai Lasse tulla kentälle tekemään vähän jotain pientä. Hyvin se malttoi tulla kentälle ihan löysällä taluttimella ja kentällä se teki hienosti ja hyvin innokkaasti töitä. Tehtiin sitä kontaktiharjoitusta liikkeen kanssa, käännökset molempiin suuntiin ja sitten jee! Lasse sai juosta hetken kentällä vapaana, voi sitä iloa ja riemua! Tosin se oli yllättävän maltillinen, yhtään pukkihyppyä ei tullut eikä se kaahannut mitenkään superkovaa, kentän pintaan ei jäänyt kauheita ruopimisjälkiä tms. Lopuksi tehtiin hienot jättävät ja sen jälkeen olikin hyvä lähteä kotiin.

Tässä on pari kuva noin kahden vuoden takaa:) Aika koipeliini pentu ja näköjään pureva sellainen?Några bilder av Lasse cirka två år sedan, långa ben och vassa tänder:)

Sakta men säkert har vi kommit igång igen. Och det är härligt! Vi båda är mycke lyckliga. Det är sååå roligt att träna med Lasse och han tycks inte heller har någonting emot det. På fredagen träna vi inomhus ganska lungt, för att jag gillar inte presis mattan/bottnet i hallen, den är lite hård och hal... Vi börja med platsliggande och sittande. Båda var ok, lite orolig i liggande, men en lång paus kan förklara en hel del? Efter det här träna vi lite kontakt, men ou nou! Lasse hade en fågel i halsen?? Han var så ivrig att han bara inte kunde vara tyst:( I rörelsen fungera allt ok, men med detsamma när jag stanna hörde jag något. Vi höll en paus och efter det tog vi fram apportena, men samma sak, för het hund. Så det blev en paus till och jag diskutera med Marika om situationen. Lasse lugna ner sig lite och till slut gjorde vi ännu lite ff men problemet fanns kvar, för mycke energi i en liten hund...
På lördagen var det mera utevistelsedag. Lite lydnad hemma som fungera bra, inte så full med energi. På kvällen blev det lite fest hos Niina som har flyttat och hennes hund Basti som fylde 11år! Vi fira allt på en gång, roligt hade vi och tiden gick snabbt, som det brukar vara när man har roligt!

Idag har Velde skötit mest Lasses utevistelser, när jag har suttit på möte om nästa års lydnadsskolningar, tävlingar osv. Det var bra möte och jag väntar ivrigt på nästa året!
På kvällen körde vi ändo men Lasse till uteplanet och först städa vi med Sari bort sista agilityhindren. Det borde snöa nästa vecka?
 Efter det här träna vi lite med Lasse. Bra träning, bra kontakt, inga ljud, och glädjen när han fick springa fri på planet! Han var lycklig!! Till slutet gjorde vi "dumrutan/Z" och det var toppen!! Vau vilken superhund jag har!!

1 kommentti:

  1. Jee, hyvä Lasse :) Je ihmekkö se jos on virtaa, ja sitten pitäisi malttaa tokoilla. Mutta tosi kiva kuulla että sillä suunnalla saadaan jo alkaa hiljalleen rilluttelemaan ja rälläämään taas!

    VastaaPoista