lauantai 1. joulukuuta 2012

Tuli talvi!

Eilen sitten tuli talvi! Lunta on ihan riittävästi, kaunis joulukorttimaisema. Mulle riittäisi hyvin tämä lumimäärä? Tänään käytiin Hangossa hakutreeneissä, kouluttajana kaisa Hilska. Treenit oli hyvät, kuinkas muuten. Esiin nousi taas meidän ikuisuusprojekti, Lassen mielentilat ja vireenhallinta! Se kyllä pystyy rauhoittumaan ja keskittymään, mutta kun on niin siistii vaan juosta ja touhuta... Aluksi ainakin!
Aluksi tallatttiin alue ja on kyllä sanottava että Hangossa on enemmän lunta kuin Lohjalla, polven yli oli joka paikassa lunta ja paikoitellen kinoksissa vielä vähän enemmän!?!

Aluksi opeteltiin ilmoittautumista kokeeseen, vähän eri versio luoksepäästävyydestä ja sujui vähän samaan malliin, heti kolmannella yrittämällä Lasse malttoi istua ja odottaa kun ilmoittauduin, sitten piti rauhallisesti mennä keskilinjan alkuun antaa koiralle haju vasemmalta puolelta ja rauhallisesti lähettää se.. No joo, hajun se sai ja sitten se läks, hyvin irtosi 50m ja löysi maalimiehen ja söi maksapasteijan purkista nuolemalla. Se lähetys siis puuttui kokonaan kun mä olin taas toivottoman hidas ja Lasse oli mun odotusta paremmin jyvällä tehtävästä. Hyvin sillä on vahva mielikuva hakumetsästä ja se on (myös) innokas hakukoira, mistähän se ei tykkäisi?
Lassella oli yhteensä 6 maalimiestä ja jossain vaiheessa sillä kai meinasi kaasu hirttää kiinni, kun se ei enää olisi malttanut syödä, vaan halusi jatkaa etsimistä??? No palkat oli syötävä ja sillä selvä. Opeteltiin vähän yliheittoja, Lasse istui "odota" käskyllä pari metriä keskilinjan takana, minä menin keskilinjalle ja kutsuin ja lähetin eteenpäin. Odottamista piti pari kertaa rautalangasta vääntää, mutta sitten taas sujui kivasti.

Toisella kerralla me partioitiin. Lassehan irtoaa hyvin, se ei ole ongelma, mutta kun partioitiin tyhjää aluetta se alkoikin vähän ihmetellä ja kysellä minulta! Jep, me siis tehtiin jotain ihan yhdessä ja kun mulla vielä oli satumaisen hyvä "visio" asioista niin Lasse taitaa jatkossa ehkä uskoa mun ohjeita vähän paremmin? Tarpomalla umpihangessa aika pitkään saatiin Lasselle optimivire aikaan ja se alkoi rauhallisesti etsiä, teki yhdessä mun kanssa eikä vain juoksennellut hurjasti. Lopussa sillä oli aivan satumaisen kaunis mielentila, rauhallinen tarkkavainen ja keskittynyt!! Siihen tuntui todella hyvältä lopettaa!

Kotona odotti sauna ja harvoin saunominen on tuntunut yhtä hyvin ansaitulta!

Snö och mera snö! Det blev vinter! Idag åkte vi till Hangö och träna sök, med Kaisa Hilska, hon är toppen! Det hade snöa ännu mera i Hangö än i Lojo så vi fick plumsa i c. 50cm snödrivor, kul?
Lasse hade igen världens fart och vi hamna igen träna väntande och tålamod före vi äns kom till skogen:)
Han har toppen bra minnesbilder och vet fint vad det är som han ska göra! Lite för bra, han orkar inte vänta på lov, utan skulle villa springa iväg meddetsamma. Så vi träna väntande och att lysna, fast det är kul  i skogen!
Dagens träningarna var bra, Kaisa känner hunden och mej bra så hon planera träningar som stöder presis det som vi behöver. Sammanarbetet mellan mej och Lasse och Lasses "känsla" som int få vara för "ivrig".  På andra gången träna vi så att vi bara gick tillsammans i skogen, först var dit inga "gubbar" och snart börja Lasse fråga av mig råd? Sen var det bra när jag "viste" vart han skulle gå och alltid när han gjorde som jag sa hitta han en "gubbe" Jag tror att Lasse tittar uppåt mot mig en stund:) Bästa var att efter den här träningen hade Lasse presis den "känslan" som vi vill att han ska ha alltid, lungn konsentrerad, och alert! Titta hela tiden omkring sig, nosa och lyssna, men var helt lungn. Det kändes bra att sluta träningen då! Sen åkte vi hem och det var mera än skönt att slippa i bastun!
Imorgon ska jag och hälsa på Lasses valpar, Paavo och Kalle. Hopps att jag få några foton?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti