tiistai 18. joulukuuta 2012

Joulun odotusta

Tip tap, tip tap... Joulu on jo ovella? Ja koskahan se siihen tulla tupsahti? Töissä on selvitty syyslukukaudesta, joulujuhlat vietettiin viime viikolla ja nyt saa keskittyä joulun odotukseen.

Lasse on päässyt jopa aksaamaan, messariviikonloppuna Univet areenalle ja viikko sitten oli Juhan treenit Virkkalassa. Sen verran olen vielä varonut että Lasse on mennyt minikorkeuksilla kovaa! Juhan treenit oli kivat, tehtiin mm. putki/puomi erottelua, päällejuoksuja ja välistäveto. Yllättäen parhaiten sujui välistävedot?! Päällejuoksut oli aikamoista hakemista, rytmitys, Lasse tulee yllättävän lähelle mua eikä sinkoakaan putkesta kuten oli oletettu?  Kun sitten saatiin mun sijoittuminen ja liike oikeaan paikkaan, oikeaan aikaan niin päällejuoksutkin oli ihan ok, mutta niitä pitäisi kyllä treenata. Putki/puomi erottelu onnistuu sanallisella käskytyksellä jos Lassella on korvat ON-asennossa? Tosin korvat menee välillä sihen OFF tilaan ja sitten putken vetovoima hoitaa loput...

Tokossa ollan jatkettu aktiivisesti kaukokäskyjä eteisessä ja edistymistäkin on tapahtunut, tai ainakin oli? Lassen kanssa kun ei ikinä saa kangistua kaavoihin, se ennakoi ja ajattelee itse eikä sitten enää kuuntele. Nyt erehdyin palkkaamaan sitä pari kertaa samalla tavalla ja sinne levisi kaukokäskyt, kun Lassen ajatukset karkasi keittiöön, missä namipurkki oli ja ajatusten mukana sinne oli kovasti lähdössä loputkin koirasta, murr! No pitää vaan muuttaa kaavaa, sain Ninalta kivan idean kahdesta namipurkista ja sitten palkataan epäsäännöllisesti jommastakummasta, Lasse ei voi ikinä tietää mistä palkka tulee joten turha yrittää ennakoida?

Seuraaminen? Sitä ei ole nyt tehty kovin paljon, siihen tarvitsisin avustajan joka kertoo mitä tapahtuu, itse en saisi katsella Lassea, vaikeaa, mutta ei epätoivoista.

Tänään meillä oli luxustreenit, vain meille kahdelle Virkkalasta tunnin vuoro! Aluksi tehtiin noutoa, ja heti tuli uusi ongelma! Lasse päätti saalistaa kapulaa ensimmäisen kerran, Höh! En tiedä oliko vire hiukan liian korkealla, yleensähän Virkkalassa tehdään aksaa, joten Lassen odotusarvo saattoi olla väärä?  Olisi pitänyt muistaa ottaa lopuksi uudelleen, mutta unohdin...

Siten teippasin ruudun nauhat paikalleen ja tehtiin ruutuun lähetyksiä, ensin pari ruudun hakua ja suorapalkka, sitten ruudun paikkaa ja lelupalkka minulta, sitten vaikeutettiin asiaa ja otettiin merkki mukaan juttuun.
Ensin kunnon palkat merkiltä, sitten lelu ruutuun odottamaan, merkille lähetys, namipalkka ja lupa juosta ruutuun. Ja Lasse osasi hienosti! Hiukan se joutui miettimään merkillä, mutta ratkaisi "ongelman" hienosti ja vaikka se tiesi ruudussa odottavasta lelusta se malttoi hienosti odottaa lupaa mennä ruutuun!

Tähän väliin tuli sitten agilityä! Puomi kontakti oli tänään vuorossa, tosin se toimi niin hyvin että multa loppui ideat mitä piti trenata? Ensin tehtiin pari puomia niin että jäin taakse ja sitten otin sivuetäisyyttä n. 9-10m ja sekin toimi!! Sitten juoksin kovaa ohi, pudotin lelun ja silti piti malttaa? Kerran Lasse lipesi, mutta seuraavalla kerralla se pysyi!! Super!!

Lopuksi tehtiin siivekkeiden kiertämisiä, ne on yllättävän vaikeita, Lasse niin kovasti tahtoisi itse tietää mitä on tulossa ja olisi niin kiva hiukan ennakoida, treeniä treeniä!

Lopuksi kunnon loppuverryttely ja kotimatkalle.

Tip, tap, tip tap, julen är redan bakom knuten, när kom den dit? På jobbet har vi fira julfest och Luciadagen så stressen på jobbet är förbi, för en liten stund!

Lasse har träna agility igen. Lite och med låga hopphinder, men mycke fart:) Juha var och skola oss förra tisdag och träningarna var toppen! Det kom fram en hel del  saker som vi ska träna, men det som har varit jobbit fungera fint nu! Till hemläxa fick vi att planera hur och när osv. vi tänker träna kontakterna och slalom följande två månader? Ups, most lite fundera?
Lasse är super duktig i agilityn men ibland så är hans örön i OFF ställningen och då bli det jobbit.

I lydnaden har vi fortsättit med samma gamla saker, i fjärren trodde jag redan at vi har tagit framsteg, men kanske jag var glad för tidigt? Med Lasse så kan man bara inte göra samma träning på samma sätt många gånger efter varandra, för då vet han för väl och sen tappar han örönen, "jag vet, jag vet!" Säger han och lyssnar inte, murrr!! Men idag fick jag en tips av Nina som jag tänker pröva.

Idag hade vi lux träning! Jag hyrde hallen bara till oss en timme! Fart och kontroll var teman. Vi börja med apport, men det var dålig idé. Lasse hade mycke spring i benen och för första gången så "jaga" han apporten, ou nou! Vi tog det sedan utan fart och då var det helt ok.
Sedan jobba vi med rutan och det var roligt! Fin tanke på saken och fint jobbat!
Sen jobba vi lite med agility, bommen och kontakterna där! Superfint jobbat Lasse!! Vi gjorde det om par gånger bara för att det  var så kul att se hur fint han skötte sig:)

Till slutet träna vi lite att springa runt stolppar, bara springa inte börja gissa vad han ska göra till följande, det här är också en svår sak! Träning, träning!

Till slut gick vi en ordentlig promenad och sen åkte vi hem, glada och trötta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti