sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Happy, Happy!!

Jos tämän päivän treenit olivat vain unta niin en halua herätä ollenkaan. Ja jos ne todella olivat totta niin minä hymyilen vielä viikon päästäkin! Aamupäivällä ajeltiin Turkuun Sonjan agilitykurssille. Ryhmässä oli 6 kelpiekoiraa ja yksi aussi. Rata oli kivan oloinen, riittävät estevälit, hyvät ja turvalliset lähestymiset ja sopivasti haastetta. Me saimme kunnian olla ensimmäinen koirakko ja kun ei ollut ketään jolta ottaa mallia niin tehtiin sitten rataa ihan omalla tyylillä. Joka ei sitten edes ollut ihan hirveän huono valinta? Kolmoshypylle piti kyllä tehdä vastakäännös, jotta Lasse kääntyi, mutta sillä se sitten kääntyikin tosi tiukasti. Puomille Lasse meni hienosti, kontaktin vapautuskäsky oli vähän epäselvä ja sitä pitääkin muistutella. Sylkkäriäkin kokeiltiin ja sekin toimii, pujottelua pitää opetella lisää, tämä tosin oli tiedossa jo ennestään. Keinu oli ihan ok ja Lassen irtoaminen on myös vahvuus, kunhan sitä osaa käyttää.
Kotiläksyjä tuli tietysti ja niistä koitetaan nyt ensin keskittyä rimoihin, sitten niihin putkikulmiin ja siihen että minä annan Lasselle tilaa hengittää:) Pujottelukin pitää treenata kuntoon, mutta kaikkea ei vaan voi tehdä kerralla..
Positiivista treeneissä oli: 
Hyvät lähdöt!
Hyvä vauhti!
Aluksi hyvät hypyt, lopussa tuli väsy ja rimat vähän rapisi..
Irtoa hyvin!
Hyvät kontaktit! (ei malta kunnolla)
Kiva kouluttaja!
Kiva ryhmä!

Kun tulimme kotiin oli levon ja tankkauksen aika ja illalla oli vielä tokotreenit. Hieman mietitytti kun aiheena oli häiriötreenit, mutta taas Lasse yllätti!  Häiriöthän on Lasselle se kaikista vaikein asia! Tätä ei olla edes oikein pystytty treenaamaan, kun koko treeni on silloin mennyt ihan solmuun...
Aloitettiin paikallaololla, kentälle levitetyt lelut oli pahin häiriö, mutta Lasse pysyi maassa vaikka viereinen koira haukahti pari kertaa ja nousi ylös!! Samalla kentällä pyöri myös arkitoko ja Laura teki parhaansa häiritäkseen koiria:) Mutta Lasse pysyi!! Hyvä Lasse!
Seuraavaksi oli seuraaminen häiriön alaisena ja sekin sujui hyvin! Tämä oli jo ihan ihme, tätä en osannut enää odottaa, mutta Lasse ei kertaakaan mennyt maahan tai lähtenyt Lauran luo, vaikka Laura miten käski ja houkutteli, Hyvä Lasse!! 
Lopuksi tehtiin luoksetuloja joko vastakkain tai sitten rinnakkain. Minä valitsin rinnakkain tehtävän version ja sekin sujui hyvin, tosin kentällä ollut vihreä verkkopallo meinasi olla liikaa, mutta viime hetkessä Lasse muisti että pitikin tehdä töitä!! Super-Lasse!

Vilken dag! Om jag har bara drömt allt så vill jag inte vakna och om den här dagen var riktig så ler jag ännu hela nästa veckan!
På förmiddagen träna vi agility hos Sonja i Åbo. Lasse överraska mig, han jobba fint och kunde en hel del saker som jag inte äns visste att han kan:) Träningen var trevlig, tillräckligt intresant för ägaren och trygg för hunden. Sonja är toppen bra och vi fick en hel del hemläxor.
Positivt i träningen var:
Lasse vänta fint på lov att starta!
Han hade bra fart!
Han hoppa bra i början, i slutet blev han trött och det märktes
Han söker sig fint till hindren!
Bra kontakter, lite bråttom har han framåt?
Trevlig tränare!
Trevlig grupp, med 6st kelpisar:)

Hemma vila vi par timmar och sedan var det dags att åka på lydnadsträningar. Dagens tema var störningar och det har alltid varit det svåraste för Lasse. På hösten träna vi det lite men det orsaka sådana problem att jag har lite "glömt" den teman...
Vi börja med platsliggande. Hunden bredvid Lasse skälde några gånger och steg upp en gång och ändo var Lasse helt stilla!! Super!
Sen träna vi ff så att Laura försökte störa oss, men Lasse klara även det här fint! Ända svåra saken var en leksaksgris som var på marken, men även det klara vi!
Till sista träna vi inkallning så att vi kalla in två hundar samtidigt bredvid varandra. Även det här fungera fint, leksakerna var nu också intresanta, men Lasse klara av at springa förbi dem till mej!! SuperLasse!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti