keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Tokoilua

Kevät on täällä vihdoin ja sen huomaa ennenkaikkea siitä ettei aika riitä mitenkään kaikkeen siihen mitä haluaisi tehdä. Keväisin kuulee monesti puhuttavan autokuumeesta? Minä en tunnusta että sellaista "sairastaisin" mutta vaihdoin silti autoa. Micra jäi Tammelaan myytäväksi ja Lohjalle muutti Nisan Note. Valitettavasti meidän yhteistyö ei alkanut kovinkaan lupaavasti. Vappuaattona haettu auto alkoi temppuilla jo 48h oston jälkeen. Perjantaina vein Noten huoltoon ja vikaa, vikaa löytyi.. Note jäi autopisteelle viettämään viikonloppua ja minä kiukkuisena kävelin perjantaina kotiin. Tiistaina sain puhelun että Note on kunnossa ja hain sen huollosta. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, kun Note temppuili, nyki ja pätki jo heti kotimatkalla. Sitkeästi ajoin silti Ikealle tokotreeneihin, mutta kotimatkalla moottoriohjausyksikön varoitusvalo jo paloi! Joten Note meni taas tänään huoltoon ja nyt siitä ilmeisesti saatiin korjattua se oikea vika, eli takimmainen happitunnistin? Etumainen vaihdettiin jo tiistaina. Onni onnettomuudessa että auton myyjä maksa tämän remontin ja mä todella toivon että jatkossa selvitään normaaleilla huolloilla, ilman mitään vikoja!

Lassen kanssa ollaan treenattu, toimi auto tai ei. Keskiviikkona oltiin omalla kentällä tekemässä aksaa. Ensin koulutin Suvia, Taikaa ja Prinssiä. Taika on taitava kolmosluokan koira ja Prinssi on hiukan vauhdikkaampi versio äidistään. Etukäteen saamani infon mukaan Suvi kokee että Prinssi "lentää" eikä käänny. Tämän pohjalta valitsin treeniksi jo useampaan kertaan tehdyn jarrutreenin. Taika suoritti radan helposti, vain irtoamisessa oli hiukan parantamisen varaa. Prinssi kyllä aluksi hyppäsi pitkäksi muutaman kohdan, mutta kun vahvistimme jarutusta/kokoamista niin meno parani heti. Lassen kanssa tein saman treenin ja nyt se jo alkoi sujumaan. Edelleen siis treenaaminen johtaa parantuneisiin suorituksiin:)
Torstaina kävimme tekemässä tottista, lähinnä seuraamista, henkilöryhmää ja paikallaoloa. Mitään ihmeellistä ei ilmennyt, paikallaoloista voisi kai palkata enemmän?
Perjantain aksatreenit jäivät väliin kun tulin kotiin vasta klo 17 ja olin siinä vaiheessa jo kävellyt 9km, niin ei enää houkuttanut kävellä takaisin Nummelaan. Enkä olisi edes ehtinyt...
Sunnuntaina pääsin Sarin kyydissä kentälle ja tokotreeneihin. Treeneissä oli aiheena hyppy ja nouto. Kumpikin sujuu yleensä ihan ok. Hypyssä voi esiintyä varastamista kuten myös kapulan hakemisessa. Näitä ongelmia ei ilmennyt näissä treeneissä ja ainoa "ongelma" oli iso kunniakierros hyppynoudon jälkeen, tosin kapula pysyi hyvin suussa ja lopulta perusasentokin löytyi. Kun ei mitään ihmeellistä tullut esiin niin päästimme seuraavan ryhmän treenaamaan, vaikka meidän treeniaika oli kyllä aika lyhyt.
Maanantaina jatkoimme tokotreeneillä, aiheena oli häiriöt, eli tokoilimme Peikin tallin P-paikalla Maijan& gööttien ja Rommi kelpien kanssa. Lassen teki perusasentoja, seuraamista, noutoja ja paikallaoloa. Paikallaolosta olin ylpeä, koska Lassen vieruskaveri nousi ja lähti jopa liikkeelle ja Lasse pysyi silti maassa paikallaan!! Ehkä tästä joskus vielä tulee jotain? Rommi oli suloinen, reipas musta otus joka suhtautui kaikkeen reippaasti ja uteliaasti. Rommi opetteli hiukan perusasentoa ja luoksetuloa ja hyvä siitä ihan selvästi tulee.
Tiistaina oli viikon odotettuin hetki kun treenasimme Ansun kanssa yhdessä tokoa. Ansu lukee hyvin Lassen mielenliikkeitä ja osaa selittää asiat niin yksin kertaisesti että jopa minä ymmärrän mitä ja miten pitää tehdä. Lassen kanssa aloitettiin hypyllä ja heti saatiin esiin se malttamattomuusongelma! Kahdesti Lasse hyppäsi kun sanoin "valmis" joten tätäkin treeniä pitää pilkkoa vielä pienempiin osiin ja olla tarkkana että Lasse kuuntelee eikä vain ole tietävinään. Ja se pitää palkata kun se tekee oikein, eli ei tee mitään:) Tämän jälkeen seurasi pitkä pätkä puhetta ja Lasse opetteli malttamista, eli "käy" käskyllä odottamista. Sitten otetttiin seuraamista, joka on kivalla mallilla, käännöksiä pitää harjoitella ja huomautukseksi riittää sanallinen Ä- Ä! Lasse korjaa hyvin sillä, joten sitä käytetään. Seuraamisen palaute oli muuten oikein kivaa kuultavaa, paikka, kontakti ja asenne ovat hyvällä mallilla. Jee, olen mä jotain tehnyt oikeinkin!
Sitten mietin jättäviä, kun niissä on välillä ollut ongelmana istuminen, joka jää seisomiseksi. Nyt tehtiin kuunteluharjoitusta, josa Lasse ei saanut apuja mun ilmeistä, käsistä eikä vartalosta, vaan nami heitettiin poispäin ja kun Lasse tuli takaisin niin olin ensin sivuttain ja käskytin ja lopuksi olin selin koiraa kohti ja käskytin, Ansu kertoi tekikö oikein?  Ja Lasse oli superhyvin kuulolla, se teki kaikki asennot oikein, Vau! Eli se osaa kuunnella, mutta teenkö mä sitten jotain tiedostamatonta käsillä tai vartalolla joka sotkee Lassea? Pitää vaan ottaa se videokamera treeneihin ja kuvata ja katsoa! Lopuksi Ansu kertoi että Lasse on potentiaalinen ja kiva koira! Oli tosi kiva kuulla jonkun ulkopuolisen mielipide ja kun se vielä oli näin positiivinen niin minulle jäi todella hyvä mieli!Oli myös erittäin hyödyllistä nähdä miten Ansu treenaa omien koirien kanssa. Minun pitää selvästi parantaa suunnitelmallisuutta ja tarkkuutta treeneissä.
Huomenna on vuorossa Sirke Viitasen tokokoulutus ja sitten taitaa olla vikon tokokiintiö täynnä? Vaikka toisaalta nyt on hirmu into päällä, joten ehkä pitäisi vaan takoa kun rauta on kuumaa?

Våren har kommit och det märker man. Tiden räcker inte till allt det man skulle villa göra! Ett vårtecken är kanske min nya bil. Fast vårt sammanarbete har inte börja så bra. Bilen har varit 4 dagar på service och nu önskar jag att den fungerar, äntligen!? problemen börja redan på torsdagen och från fredag till tisdag var bilen på service. Och när jag fick den tillbaka igår så var den trasig ännu också, Murr! Idag har de bytit nya delar igen till bilen och nu borde den fungera?? Vi får väll se? Ända goda nyheterna är at försäljaren betalar den här räckningen.

På onsdag träna vi agility. Lite till kontrollträning och nu fungera det fint! Lasse kan och nu lyssna han också! På torsdagen träna vi bruks, lite lydnad, men allt vi gjorde fungera fint, så det var en trevlig träning:) På fredagen hade jag ingen bil, så agilityträningen missa vi, tyvärr!
På söndagen åkte vi med Sari tillsammans på träningarna och vi träna hopp och apport. Bra träningar, fast tiden tog slut lite för tidigt. Så Lasses personlig träningstid blev nog ganska kort, men eftersom vi inte har några stora problem med varken hoppande eller apporteringen så var jag nöjd ändo.

På måndagen träna vi lydnad och störningar. Vi träna på en stallsgård. Hästar och människor kom och gick och vi bara träna. Lite ff, platsliggande och apport. Med på träningarna var en liten svart kelpiepojk, Rommi 10 veckor gammal. Han är nyfiken och modig kille. Även han träna lite inkallningar, men för det mesta blev det miljöträning för Rommi.
på tisdagen träna vi lydnad med Ansu. Det var veckans bästa träningar. Vi träna mycke att lysna och att vänta, inte gissa saker. Vårt ff fick beröm, bra plats, bra kontakt och bra attityd. Lite att förbättra ännu med att vända och ibland behövs liten påminnelse om rätta platsen, men det räcker med en lite : Ä-Ä! Sen fundera vi på  Z, ibland upplever jag att Lasse inte lyssnar och sittande är den svåraste momenten. Igår lyssna han superfint, gjorde alla gånger rätt, fast jag vände ryggen mot honom så gjorde han rätt alla gånger! Jag kan inte annat än vara nöjd! Till slutet prata vi väldigt mycke och jag fick många bra ideér och mycke att tänka på.

Imorgon ska vi på en kurs, Sirke Viitanen kommer och skola lydnad. Efter morgondagen tror jag att vi har fått veckans dos om lydnad? Eller kanske man borde bara träna lite mera nu när inspirationen är här:) På söndagen ska vi till Äbo och träna agility med Sonja. Det väntar jag också på! Trevligt att träna med trevliga kompisar!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti