torstai 10. heinäkuuta 2014

Lisää lomaa ja treeniä?

Kun sää vihdoin lämpeni niin ollaan keskitytty enemmän nauttimaan kuin treenaamaan. Viikonloppuna oltiin Velden kanssa reissussa ja Lasse ja Peppi lomaili kotona minun äidin kanssa. Koirilla ja äidillä oli mennyt viikonloppu hyvin, mulla on kuulemma kiltit ja kuuliaiset koirat?!? Äidin oma Nelli mäyris ei kuulemma ole ihan yhtä tottelevainen kuin nämä kaverit? Mistäköhän se johtuu? Se on varmaan vaan rotuominaisuus? Mäyräkoirat on omapäisiä ;)
Maannantaina kuitenkin oli treenit, aksaa tällä kertaa ja paras onkin treenata, viikonloppuna olisi kisat, hui! Treenit sujui ihan kivasti, kontaktit oli hyvät, pujotteli hyvin mutta muutama rima napsahti alas, kun ei malta, niin ei malta, höh! Tätä voisi käydä tänään treenaamassa?
Tiistai  aloitettiin iloisesti vepetreenillä Niinan kanssa. Niina on ostanut kätevän pienen kumiveneen, joten päästiin tekemään veneen/lelun hakua veneeltä,vientiä Niinan pojille ja muuten vaan kellumaan ja nauttimaan hienosta säästä. Lasse haki hyvin lelun veneeltä, mutta kun rannassa oli häiriötä, niin Lasse sulkeutui johonkin kelpie-kuplaan johon ei ollut pääsyä enempää nameilla kuin leluilla?  Tämä on treenaamista pahasti hankaloittava asia, miten ihmeessä voi treenata, jos koira ei halua mitään palkkaa, vaan se jää työmoodiin ja kyttää  seuraavaa tehtävää? No tietysti jos se palkkaantuu seuravasta tehtävästä, mutta mutta.. Jotenkin olisi ehkä kiva kertoa mikä oli hyvä ja mikä ei?
no tästä viis, keskiviikkona jatkettiin vepellä, Hi-han treeneissä ja Vau! Eka tehtävä oli veneen haku. Sen Lasse suoritti hienosti, pari metriä ennen venettä se tosin hukkasi fokuksen hetkeksi ja sen huomio kiinnittyi airoihin, mutta kun köysi tuli näkyviin se palasi alkuperäisen tehtävän pariin, otti köyden ja toi veneen rantaan. Seuraavalla kierroksella otettiin härkä sarvista ja aloitettiin tosissaan viennin opettaminen. Tämähän ei ole ollut Lasselle mitenkään itsestään selvää, joten odotukset eivät olleet järin korkealla, mutta Annelta saatujen hyvien neuvojen kanssa saimme onnistumisen tähänkin. Lasse siis kantaa aluksi ohjatun noutokapulaa, kun se ei tuo leluja edes minulle, niin minun on hiukan vaikea uskoa että se veisi niitä vieraalle? Mutta kapulan kantaminen ja luovuttaminen ovat sille tuttuja elementtejä, joten siitä aloitettiin. Aluksi Lasse vain kantoi minun kanssa kapulaa rantavedessä ja kun se hoksasi mitä haluttiin niin tämä alkoi sujumaan. Tosin se olisi mielellään vaihtanut kapulan rannalla oleviin leluihin? Harjoitusta vaikeutettiin ja Anne kutsui Lassen luokseen kapulan kanssa ja sekin sujui, lopulta Lasse jopa ui kapulan kanssa Annen luo ja luovutti kapulan Annelle, Oho! Tähän oli hyvä lopettaa, treeni sujui siis paljon paremmin kuin mitä olin olettanut.
Viimeiselle kierrokselle sain "ulkopuolisen" avustajan kun Krista lupasi tulla hukkuvaksi Lasselle. Tätäkään liikettä Lasse ei ole tehnyt aikaisemmin, mutta se ei näköjään haitannut ollenkaan. Lasse hoksasi heti että se  lelu oli Kristalla ja halu lähteä Kristan perään oli aika kova. Kun lupa sitten tuli Lasse ampaisi veteen, ui suoraan Kristan luo, nappasi dummyn suuhun ja toi "hukkuvan" turvaan hienosti.
Joten kunhan saadaan vienti vielä kuntoon niin Lassella olisi soven liikkeet kasassa. Pitääköhän ruveta katselemaan koepaikkaa elokuulle? Mistähän niitä edes katsellaan? Mun pitää selvästi nyt hiukan ottaa asioista selvää ja tehdä joku suunnitelma.

Vi har träna nu på sommaren mest vattenräddning. Det är så Lasses favorit! Han tycker om att simma och att hoppa från gummibåten och simma till stranden, att söka båten till stranden är inte heller svårt tycker Lasse. Det som har lite orsaka huvudvärk är att få Lasse och föra föremål till båten? Hur ska man lära det då? Apportering är ganska mycke lättare, men med bra råd så har vi nog tagit framsteg även här. Och igår testa vi att rädda en människa. Det var väll ingenting, tyckte Lasse. Han överraskar mej positivt varje gång.Så när vi ännu tränar lite att föra föremålet till båten, så skulle vi har momenterna till anlagsprovet färdiga! Så tanken är att börja titta på provplats i augusti. Lasse är nog lättlärd och klok hund. Vi har träna det här 4 gånger och tre moment av fyra är nu redan ok. Det är nog synd att sommaren är så kort, för det här skulle vara skoj att tränä mycke mera. Hoppas på en varm och skön höst så att vi kan träna hela augusti och kanske ännu par veckor i september?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti