sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Loman lopetus

Hirmu nopeasti on kolme viikkoa mennyt! Ja huomenna mun pitäisi jotenkin motivoida itseni töihin, what,what? Onneksi viikon raatamisen jälkeen on vielä viikko lomaa. toivottavasti sää suosii vielä silloinkin?
Mutta ennen kuin hauskuus loppuu niin tehtiin minilomareissu Mikkeliin. Perjantaina pakattiin auto ja ajettiin Hirvensalmelle Helin ja Kallen vieraiksi mökille. Heli oli vuokrannut ihanan mökin järven rannalta ja kutsui meidät kaikki kylään kun heinäkuussa ei kisoja etelä-Suomessa ollut.
Kun tulimme mökille niin Kalle vietiin mökkiin ja Lasse päästettiin uimaan. Mutta Kallehan ei halunnut katsella mökissä miten isukki pitää hauskaa vaan se näppärästi avasi oven ja syöksyi laiturille, joka taas ei sopinut Lasselle ollenkaan, jos pentu käskettiin mökkiin niin siellä se pysyy, päätti Lasse ja syöksyi järvestä ja varsin tehokkaasti ajoi Kallen takaisin mökin turviin, jonka jälkeen Lasse tyytyväisenä palasi laiturille jatkamaan uimistaan. Minä en ollut ihan yhtä tyytyväinen Lassen toimintaan tässä kohtaa ja ensi kohtaamisen jälkeen Lasse tai Kalle oli arestissa loppuillan ja he seurustelivat vuorotellen meidän kanssa.
Ilta mökillä oli ihana, hyvä ruokaa, lämmin sauna ja puhdas järvi! Mitä sitä muuta voisi tarvita lomalla? Aamulla meille tarjottiin vielä tukeva aamiainen ja sitten ajeltiin Mikkeliin kisaamaan. Kisapaikka oli raviradan tuntumassa ja lenkkimaastot oli hienot. Meidän numero oli 47 ja lähdimme luokassamme kolmanneksi viimeisenä, joten tutustumisen jälkeen ei ollut kiire, vaan sain rauhassa virittää Lassen. Tai kun kyseessä on Lasse sitä ei viritetä, vaan se rauhoitellaan. Käytännössä liikutan sitä rauhallisessa tahdissa aivan siihen hetkeen saakka, kunnes pilli radalla soi meille. Tämä on aika toimiva keino pitää sen vireet kohtuullisella tasolla. Koska jos se joutuu olemaan käskyn alla paikallaan ennen starttia se patoaa energiaansa ja liikettään niin tehokkaasti, että kun se sitten pääsee radalle se sinkoaa kovaa ja kauas ja esim. lähdössä pysyminen menee tosi vaikeaksi?  Joten rennosti liikkeessä mahdollisimman pitkään on meidän tapa tällä hetkellä.
Eka rata sujui hyvin, esteelle nro 8 saakka jonka jälkeen Lasse sujahti minun selän takaa uudelleen renkaalle, höh! Loppuratakin sujui kohtuullisesti, vain pujottelussa tuli taas se kisailmiö ja Lasse lopetti sen kesken, uusittuna sekin sujui hyvin. Erityisen hyvää radassa oli lähdössä pysyminen, kontaktit, rengas (kahteen kertan) ja hyppääminen yhtään rimaa ei pudonnut!
Tämän radan jälkeen oli helppo lähteä toiselle radalla. Se ei vaikuttanut sekään kovin vaikealta, se oli minun käsityksen mukaan ihan tehtävissä oleva ykkösten rata. Mutta se osoittautui yllättävän vaikeaksi, vain kaksi ihaneaikaista nollaa makseissa, kun lähtijöitä taisi olla 27kpl. Nyt joku meni pieleen Lassen virittelyssä, vaikka tein sen mielestäni aika lailla kuten ekalla radalla. Lasse ei meinannut malttaa pysyä lähdössä, eka hyppy sentään oli ok, mutta sitten, voi ei! Lentokeinu, Mur! Sitten keinun jälkeen Lassen ja minun pasmat oli sekaisin ja seuraavalta hypyltä lähes kielto ja lopulta pelasta, kalasta ohjauksen jälkeen rima tuli alas, seuraavakin rima roiskaisiin alas joten neljän esteen jälkeen saldo oli 15p, Argh! vitoseste oli pujottelu ja sen Lasse sentään suoritti hyvin, kuten myös seuraavat 7 estettä, mutta sitten oltiin taas sillä sinisellä putkella A:n alla ja taas sen jälkeen Lasse meni selän takaa ja painoi oikealle ja nappasi parikin hyppyä omatoimisesti. Nyt palautin sen putkeen ja sitten väännettiin sitä loppurataa, ei kauniisti eikä sujuvasti, mutta maaliin me silti päästiin ja Lasse ehkä, toivottavasti oivalsi että kisoissakin joutuu vastuuseen jos tekee omiaan??
Mutta ei auta, lisää vaan kisoja, kyllä se alkaa sujumaan joskus? Noi Lassen vireet on kyllä mulle arvoitus? Miten, miksi ja koska? toisinaan se toimii unelman lailla ja toisinaan ei ollenkaan? Omaa liikkumista pitäisi parantaa vielä paljon, mutta siinä on se "ongelma" että kun minun vauhti kasvaa, niin Lassekin juoksee kovempaa ja siitä seuraa taas roppakaupalla lisää ongelmia. Tosin ehkä seuraavan talven tavoite olisi että Lasse kestäisi paremmin minun liikettä ilman että sille tulee kiire ja rimat lentää?

Mikkelin eka rata

toisesta radasta kuvattua videota ei tulla julkaisemaan, sen verran kauhealta se näytti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti