lauantai 16. elokuuta 2014

Kisaamassa

Tämä viikko ollaan valmistauduttu lauantain koitokseen? Tänän meillä oli kisat, viralliset kaksi starttia. Maanantaina Marjon treeneissä tehtiin melkoista putkirallia. Sieltä jäi hiukan kotitehtävää, mutta treenistä jäi yleisellä tasolla hyvä mieli.
Tiistaina koulutin hallilla ja jotenkin onnistuin tekemään aika vaikean radan? Tosin ryhmän koirakot selvisivät haasteesta erinomaisesti! Oli niin kiva taas kouluttaa iloisia ja innokkaita ihmisiä ja koiria.
Keskiviikkona olin aamuvirkku ja lenkkeilin hallille aamulenkillä, koska siellähän oli se suunnittelemani rata vielä. Tämä tosin ei ollut kovinkaan loistava idea, koska meille se rata oli todella vaikea. Alun kiemurat vielä selvittiin, mutta kun esteellä nro 8 piti tehdä sylkkäri, niin ei muuten onnistunut. Lasse hyppäsi väkisin sen ristiin ohjauksen läpi, murr!! tästä pidettin pikapalaveri ja sitten jatkettiin eteenpäin. Lopussa Lasse ei "löytänyt" putkea vaan luukutti suoran putken ohi ihan tyytyväisenä, joten aamuvarhaisella kuulossa oli jotain pientä häiriötä?
Perjantaina heräsin taas ajoissa ja lenkkeilimme hallille. Aloitin pienellä "hyppytekniikka" harjoituksella, eli kolme hyppyä, rimat 65cm ja hyppyjen väli oli nippa-nappa 5m ja viimeinen este oli okseri! Aluksi Lasse sai tehdä sen rauhassa etupalkalle ja hyvin se tekikin, Yes! Sitten kun tämä sujui, niin otettiin mukaan minun maltillinen liike ja sekin sujui, keskimmäinen rima kerran kolahti, mutta ei pudonnut. Kun Lasse kesti jopa minun juoksuaskeleet, niin loppuaika tehtiin kontakteja ja hiukan pujottelua. Nämä aamutreenit ovat itseasiassa tosi kiva tapa aloittaa päivä, tätä pitää jatkaa.
Tänään sitten kisattiin aksaa Hiiden Haukkujen kisoissa ja meillä oli kivaa! Radat eivät tosin olleet niitä helppoja ykkösen ratoja, vaan niillä piti myös ohjata ja ehtiä? Lähdimme seitsämäntenä luokassamme ja se oli tosi kiva lähtöpaikka, ehti katsoa ekan koirakon, sai rauhassa hakea oman koiran ja ehti vielä hiukan ottaa kontaktia koiran kanssa. Lasse oli innoissaaan, mutta ei kauhean kiihkeän oloinen? Ulkokentällä on kiva kun voi liikuttaa koiraa loppuun saakka, ei tarvitse ahtaassa pidellä rimpuilevaa koiraa.
Rata sujui tosi kivasti, jopa se alun kuvio jota hiukan mietin, sujui siististi. Puomilla kontakti oli hyvä, mutta sen jälken hiukan tuli "ongelmia" kun en ehtinyt/uskaltanut valssata ja vaihtaa puolta 9-10 välissä, niin jouduin tekemään keinulle viennin 10 hypyn ulkosiivekkeen ympäri. Tämä kuvio sinänsä toimi ihan ok, mutta itselle tuli sellainen" oho, hups" olo. ja tämä keskittymisen pikkuinen herpaantuminen sitten kostautui keinun jälkeen, kun en ollut tarkka kontaktista, olin myöhässä ja Lasse sujahti putken väärään päähän, Oho! Tämä korjattiin ja jatkettiin rataa, pujottelu sujui hienosti kuten koko loppurata! Ilman hyllyä se olisi ollut nolla?? Tosin niinhän se usein on? Mutta minulle jäi hyvä mieli kisasta ja siitä kannustuksesta jota saimme kisapaikalla. Ihania kavereita jotka tsemppaavat ja antavat positiivista palautetta, Kiitos kaikille.
http://youtu.be/W_sM2IBMNo0 Lassen ja mun eka rata. Toisesta radasta ei tule julkista videota ;)

Huomenna olen kisoissa töissä ja sen jälkeen on talkoovelvoite hoidettu. Ihanaa! Sitten saa taas keskittyä omaan koiraan ja kisaamiseen. Me tehtiin tänään kisoissa jo niin kivoja suunnitelmia syksyn kisoista että nyt mä suorastaan odotan syksyä? Joten tervetuloa syyssateet ja tuulet, mua ei haittaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti