sunnuntai 3. elokuuta 2014

Helteistä aksaa

Vaikka lomat loppuivat jo viikko sitten niin lomasäät vain jatkuvat ja jatkuvat, Ihanaa!!! Toki treenaaminen näillä keleillä on hiukan haasteellista, mutta tähänkin totttuu, näköjään. Maananataina treenattiin aksaa hallilla omatoimisesti. Kun meille valkeni että kouluttaja ei näköjään tule nappasin äkkiä kasan rimoja ja lähdin rakentamaan rataa, jossa pääsisin treenaamaan omaa liikkumista ja sitä että vaikka minä juoksen niin Lassen pitää hypätä pudottamatta rimoja? Radasta tuli tähän tarkoitukseen oikein sopiva ja aika vauhdikas, mutta hiukan haastava myös. Lasse suoriutui rimahaasteesta yllättävän hyvin ja muutenkin saatiin tehtyä aika ehjää rataa yhdessä. Tähän oli pakko olla tyytyväinen :)
Tiistaina ukkosti hiukan ja ilta viileni kivasti, joten käytiin pitkästä aikaa ihan lenkillä molempien koirien kanssa.
Keskiviikkona ukkosti sitten ja kunnolla. Minä olin jo sitä mieltä että ei ole mitään järkeä lähteä edes ajamaan Pääkslahteen, kun ukkosella ei voi treenata vepeä, mutta Velde ei halunnut uskoa vaan houkutteli minut ja Lassen autoon. Pessimistinä en varannut itselleni edes uimakamoja mukaan ja Lassellekin oli namina vain valmisnameja.. Matkalla ihastelimme komeaa ukkosrintamaa joka liikkui pohjoiseen. Ja kun tulimme Pääkslahteen niin aurinko alkoi kuin alkoikin pilkistää pilvien takaa, joten pääsimme treenaamaan. Sää oli itseasiassa tosi hyvä ja treenit myös. Lasse sai pitkästä aikaa hakea veneen ja sitten tehtiin taas vientiä, hoh hoijaa? Mutta monen yrityksen ja erehdyksen kautta saimme lopulta tehtyä hyvän viennin. Lasse siis tarjosi ensin jotain privaattikuplaa, jossa sen "ei tarvitse" kuunnella, katsoa tai reagoida minuun ollenkaan?? Se vain seisoi rannalla esine suussa ja tuijotti ulapalle, sitkeästi, ei kääntänyt katsetta minuun vaikka kutsuin, rapistelin namipussia ja läiskytin vettä. Onneksi appari oli sitkeä ja talutinta apuna käyttäen appari auttoi Lassea esineen tuomisessa veneelle, joka oli vain 3-4m rannasta. Tätä toistettiin jokunen kerta ja lopulta privaattikupla murtui, Lasse "heräsi" katsoi minuun, toi esineen minulle ja sai aikaan hurjat bileet! Tähän oli sitten hyvä lopettaa, mutta kyllä minä olen miettinyt tuota "privaattikuplaa" ja sen rikkomista koko loppuviikon. Työmoodi sanoi joku, se katsoo sun läpi, sanoi toinen, oli mikä oli, mutta se on tila jossa Lasse ei halua edes tarjota kontaktia minulle eikä muille, sen puoleen. Mutta eihän se oikeastaan käy ollenkaan, ei Lasse voi vain päättää että nyt en tee, vai voiko? Minun mielestä ei voi!
Lauantaina olikin kiire päivä? Aamupäivällä poimin mustaherukat iskän pensaista ja keitin niistä mehua talveksi, yrittäköön vain joku influenssa tulla, mulla on useampi litra vitamiinejä säilössä, influenssa tulee pettymään karvasti jos yrittää?
Illalla treenattiin aksaa Sarien, Saijan ja Jaksin kanssa. Saija toi taas radan, joka oli vaikeaa alkua lukuunottamatta oikein kiva. Eikä se alkukaan ollut vaikea, mutta siinä piti ajoitusten olla juuri oikeaan aikaan, ei puolikastakaan sekunttia liian aikaisin, eikä varsinkaan liian myöhään. Loppu radasta sujui yllättävän kivuttomasti, Lasse osasi jarruttaa kepeille paremmin kuin uskoin, joten okserilla oli turha jarrutella, antaa mennä vaan? Oli tosi kiva treeni, seura oli kivaa, ei tarvitse jännittää eikä yliyrittää ja apua on saatavilla kun sitä tarvitsee, Kiitos kaverit!
Tänään ajeltiin Saukkolaan Nupun kentälle treenaamaan aksaa Sonjan treeneihin. Sonjalla on aina kivat radat, vauhdikkaat, eikä liian tekniset. Niilläkin pitää kyllä osata kaikenlaista, mutta liike on jatkuvaa, harvemmin pyöritään ihan tiukasti oikealle ja vasemmalle, onneksi! Tämän päivän rata vaikutti tutustumisen jälkeen oikein kivalta, vain alun vauhtipätkä hiukan hirvitti? Mutta enemmän minua kyllä hirvitti sää, lämpöä oli auton mukaan +27c ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, onneksi edes tuuli hiukan. Alussa piti taas ajoituksen ja rintamasuunnan olla oikein, niin sitten se sujui kuin tanssi, ihanaa! Päästiin rata läpi jopa ihan kunnialla, ei sentään yhten pötköön, mutta pätkissä, osa pätkistä oli pidempiä ja osa lyhyempiä, mutta joo, kyllä kaikki jotenkin saatiin tehtyä. Lasse jaksoi hyvin vaikka se minua huolestutti aluksi. Häkkituuletin, palautusjuoma, viilennyspyyhy ja letkusta saatu kylmä vesi pitivät Lassen olon pirteänä. Letkulla kastelin tassuja ja masua ja villennyspyyhettä ja tämä toimi siis hyvin.
Ensi viikolla on tiedossa aksaa, vepeä ja tokoa. Joten treenit jatkuvat, ehkä tästä joskus tulee jotain?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti