lauantai 13. joulukuuta 2014

Joulun odotusta tarkasti kuulostellen?

Jouluun on enää alle kaksi viikkoa ja pitäisi kai kohta ryhtyä valmistautumaan joulun viettoon. Minulla on tänä vuonna lomaa täydet kaksi viikkoa joulun aikaan, Ihanaa! Vielä kivempaa olisi jos pääsisi lenkkeilemään ja treenaamaan Lassen kanssa "normaalisti"?
Nyt vaan on kennelyskää paljon liikkeellä ja hiukan huolestuttaa että löytääkö sen tien tänne Kajokujallekin? Peppi sentään sai rokotuksen elokuussa myös kennelyskää vastaaan, mutta Lasselle otin lokakuussa vain kolmoisrokotteen. No toivon kovasti, ettei meille yskä pesiydy, koska se kuuluu olevan sitkeää sorttia eikä ymmärrä lähteä pois kovinkaan pieneistä vihjeistä? Mutta toistaiseksi meillä ei siis yskitä, Kop, Kop!

Me ollaan edelleen keskitytty parantelemaan Lassea ja treenattu siinä ohessa kaikenlaista pientä? Lähinnä tokoa ja jotain temppuja. Lenkkeily on ollut suurin ilo, jota ei edes huono sää ole pilannut, paitsi ehkä Pepin mielestä? Peppi on voinut yllättävän hyvin koko syksyn, sitä syyskuista episodia lukuunottamatta kun se liukastui kotona ja ontui pari päivää ja kehitti siitä hurjat lihasjumit jne. Mutta siitäkin onneksi selvittiin kipulääkkeeillä, BOT:lla ja venyttelyllä. Peppi on kyllä niin hauska ja vaivaton koira, vaikka sillä onkin tiukka ruokavalio ja sen turkki totta tosiaan vaatii huoltoa, mutta siinä välissä se vaan on niin suloinen <3
Tänään aamulla Lassella oli kyllä hiukan taas virtaa? Heti kun tulimme pihalle se mokoma hyppäsi keskelle mun kukkalaatikkoa, laatikolla on siis kokoa n. 1,5x1,5m ja laatikkoon laskeuduttuaan se alkoi hillittömästi kaivaa, EII!! Siinä mahtoi mun kukkasipulit yms lennellä mihin sattui? Toki oli kiva tulla ulos ja huomata että yöllä oli satanut lunta, mutta ei kukkapenkkiä tarvitse siltikään tuhota?
Lähdimme siis lenkille, mutta Peppi parka ei kyllä päässyt kuin reilun 100m niin sillä oli megapaakut tassuissa ja se piti siis kantaa loppumatka kotiin. Lasse taas pursusi energiaa siihen malliin, että kotona vein Pepin vain kylpyhuoneeseen sulamaan ja jatkoin Lassen kanssa matkaa. Meillä olikin ihan kiva lenkki talven ihmemaassa.
Iltapäivällä lenkkeiltiin taas kahdestaan Lassen kanssa, hallille tällä kertaa. Lasse on niin hupsu kun se näkee mun ottavan treeniliivit esiin se "sekoaa" onnesta ja sitten se muistaa: "auts, väärä mielentila" ja se koittaa tosissaan rauhoittua? Tämä ei aina onnistu superhyvin, mutta kyllä se on kehittynyt tässäkin asiassa. Siinä vaiheessa kun laitetaan talutin sille se on jo "rauhoittunut" eikä liikuta edes silmiään ilman lupaa? Ulkona sille tulee taas pieni hepuli, mutta se skarppaa tosi kivasti ja ainoa "ongelma" siirtymisessä hallille on se että Lassella ja minulla on hiukan eri käsitys vauhdista? Hallilla kuitenkin oltiin taas yllättävänkin yksimielisiä siitä miten siellä pitää käyttäytyä. Tehtiin siis tokoa vaikka mukaan mahtui kyllä jokunen rallytokonkin liike. Kivointa oli huomata, että kanarialintunen on ehkä lentänyt etelän lämpöön ja sain siis treenata hiljaisen koiran kanssa, Jee! Treenin jälkeen kävimme vielä yhdessä Pepin ja Velden kanssa lenkillä ja sen jälkeen Lasse onkin ollut hyvin huomaamaton kaveri. Jossain se nukkuu tyytyväisenä, ihanaa!
Kuva on otettu 13.12.2010, eli tasan neljä vuotta sitten. Toinen on muuttunut paljonkin, toinen ei oikeastaan juuri ollenkaan :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti