maanantai 8. joulukuuta 2014

treenaamaan pikkuhiljaa

Christan kurssi oli juuri niin antoisa kuin olin toivonutkin? Sieltä sai paljon hyviä ideoita ja ajatuksia. Ihan yksinkertaisia juttuja, kuten että Lassea on superhelppo hämätä, kun heittää vaan noutokapulan ja sitten tekeekin jotain ihan muuta kuin noutoa. Tämä on Lasselle tosi vaikeaa, joten tätä treenataan. Lasse keitti aika pahasti kurssilla, kuten etukäteen jo pelkäsinkin? Se äänteli todella paljon, mikä ei kuitenkaan ole sille kovin tyypillistä. Christa kehoitti kieltämään ja niin tein, mutta silti mietin että onko siinä "järkeä" kun itse tiedän mistä ääntely johtuu ja se siis johtuu piitkästä tauosta ja "pakkolevosta" joka nostaa vaan kierroksia ihan taivaisiin. Tavallaan se ei ole opittua huonoa käytöstä, vaikka siitä varmaan voi helposti tulla sitäkin? Mutta kun sitä ei normioloissa esiinny, niin onko tarpeellista niuhottaa siitä? Enpä tiedä?
Kurssin jälkeen ajettiin Niinan luo. Hyvin on Lasse parantunut, mutta silti pitää malttaa.. vaikeaa! Saatiin lupa taas lisätä liikuntaa maltillisesti ja treenata tokoa, mutta äkillisiä kiihdytyksiä ja jarrutuksia pitää välttää, Jaaha?
Treenaaminen kyllä onnistuu ilman kiihdyttelyjä/jarrutteluja, mutta miten onnistuu palkkaaminen? Namien syönti toki onnistuu, mutta Lassen mielestä palkkaamista on se kun saa juosta lelun kanssa ympäri kenttää. Pitää varmaan koittaa keksiä joku välimuoto? Tai toivoa edes että se kiihdyttää rauhallisesti ja jarruttaa yhtä rauhallisesti juostessaan, heh heh!
No niin tai näin, niin olemme lisänneet liikunnan määrää ja treenanneet tokoa joka toinen päivä. Ollaan jopa käyty hallilla omatoimisesti treenaamassa rallytokoa ja tokoakin ollaan tehty. Lisäksi ollaan jumpattu ahkerasti! Ja siinä ainakin on otettu edistysaskeleita, nyt onnistuu myös takareiden venytys, ilman että Lasse vastustaa, Jee!! Tämä on ollut ehdottomasti vaikein jumppatehtävä Lasselle.
Viime perjantaina oli tokon omatoimitreenit ja hiukan taas innostuttiin? (minä innostuin) ja unohdin katsoa kelloa ja hups vaan taas oli treenattu 30min.. Mutta voi Vau mitkä treenit! Tehtiin paljon seuraamista ja kyllä oli koiralla ainakin asenne kohdillaan ja seuruun paikka ja kontakti tuntuivat tosi hyviltä, eikä muuten edes piipannut?! Ja kun normi seuraaminen sujui näin hienosti niin sitten piti vaikeuttaa ja ottaa koira oikealle puolelle! Ja tämä olikin sitten superisti vaikeaa. Mutta ehkä jotain liikahti pitkien korvien välissä?
Sunnuntaina jatkettiin rallytokotreenien merkeissä ja taas kun avasin auton luukun sieltä tuli ulos kelpie, joka oli nielaissut kanarialinnun ja joka nyt visersi sitkeästi kelpien kurkussa, Pöh! Alkulenkin ja pienen verkan jälken lintunen onneksi vaikeni, Huh! Treenasimme alokasluokan rataa, joka ei ehkä itsessään ollut vaikea, mutta voihan vire! Pahasti yli-innokkaan Lassen kanssa on vaikea tehdä yhtään mitään, mutta parin kyltin uusinnan jälkeen alkoivat Lassen tassut pysyä maassa. Uusiminen siis rauhoittaa sitä, tämä pitää muistaa. Ja kun teimme radan uudelleen hetken kuluttua se sujui tosi kivasti!
Tällä viikolla saatiin taas lisätä liikuntaa 5min/lenkki, eli nyt päästään jo 40min lenkkejä, siistii? Tavallaan turhauttavaa tämä lepo ja paranteleminen, kun siitäkin seuraa ongelmia ja riskejä. Peppi on aina ollut helppo pitää levossa, ei se kerää sellaista energiaa kuten Lasse. Lasse kun kerää virtaa ja sitten se koheltaa vaan kahta kauheammin kun se lopulta saa luvan juosta vapaana. Kotona Lasse malttaa kivasti, mitä se nyt tänään kaivoi sahan polttopuulaatikosta. Meinaakohan se sahata tiensä vapauteen? Lisäksi olisi tarjolla vaikka miten kivoja kursseja ja kisoja yms eikä mihinkään nyt päästä osallistumaan, Pöh. Mutta kohta mulla alkaa joululoma ja toivon että siihen mennessä Lasse on parantunut niin että päästän ainakin kunnon lenkeille? "Tuomion" päivä on 17.12, kun Lassella on seuraava aika Niinalle ;) Siihen saakka me vaan lenkkeillään maltillisesti remmissä ja treenataan tokoa ja jumpataan!

1 kommentti: