sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kuulumisia

Kun Lina on parannellut suuta ollaan Lassen kanssa silti tehty kaikenlaista pientä. Viime sunnuntaina oltiin molempien kanssa hakutreeneissä ja kivaa oli! Lina sai aloittaa ja sen kanssa käytiin yhdessä "viemässä" maalimiehet metsään ja sitten palattiin keskilinjalle ja siitä laskin Linan etsimään. Aluksi se tarvitsi minut mukaan metsään kulkemaan, mutta jo neljännellä ja viimeisellä maalimiehellä minä unohduin keskilinjalle, kun Lina tiesi että siellä se "ukko" on mun namien kanssa.
Lasse sai tehdä ilmaisutreenin ja se teki hienosti oman osuutensa. Treenattiin kaistaleilla ja  se sopi hyvin Lasselle, pistot olivat nopeita, suoria ja tehokkaita. Lasse sai nähdä että maalimies astui metsän puolella, sitten vein sen pois ja kun tultiin takaisin niin lähetin sen etsimään ja tämä sopi hyvin. Fokus ja motivaatio säilyi hyvin. Irtorullat tuli minulle, mutta jouduin kutsumaan se pari kertaa maalimieheltä luokseni kun sillä oli rulla suussa, eli huomaa että tämä oli vasta kolmas ilmaisutreeni. Samoin näytölle annettiin ekoilla maalimiehillä pieni ääniapu mutta sen tarve on selvästi vähenemään päin. Namipurkkeihin pitää jatkossa laittaa enemmän syötävää, nyt sitä oli turhan vähän ja Lasse tulee levottomaksi kun nami on syöty, se saisi mielellään rauhoittua maalimiehen luona. Tietysti tässä on pieni vaikeus, kun rullan saatuaan sen tulee äkkiä palata keskilinjalle ja sitten palkalla ei olekaan kiire minnekään. Onneksi Lassen käytös maalimiehen luona on hillittyä, se ei ole millään lailla törkeä eikä pyri kontaktiin sen enempää, sille riittää että se saa namia ja ehkä lelun?
Kun tulimme kotiin koirat nukkuivat pari tuntia ja minäkin otin päivänokoset ja illalla suuntasimme vielä tokotreeneihin Lassen kanssa. Lina sai jäädä kotiin kun se ei ollut ihan kunnossa ja väsyi.
Tokossa meillä oli omatoimitreenit ja kun mitään aiheita ei ole annettu, niin piti olla luova? Otin ruudun mukaan kentälle ja sen ja merkittömän merkin parissa saimmekin hyvin kulutettua tunnin. Lisäksi teimme paikallaistumisen ryhmässä ja nyt se sujui ihan kivasti. Ruutu ei sitten sujunutkaan... Minulla on ollut ongelmia ruudun palkkauksessa jo pidempään ja nyt tuli näkyville mitä siitä seuraa. Eli Lasse juoksi hyvin ruutuun, pysähtyi sekunniksi ja tuli minun luo hakemaan palkkaa?! No ei näin. Joten olipahan mitä treenata ja pikkuhiljaa Lasselle valkeni mitä haluttin, ruudussa pitää pysyä paikallaan, hipihiljaa, liikkumatta, olipas vaikeeta? Lisäksi tehtiin merkittömällä merkille menoa, aluksi oli ongelmia saada Lasse juoksemaan suoraan eteenpäin, mutta kun pari kertaa piilotettiin pallo sinne kauas eteen, niin johan linja oikeni. Hienosti Lasse kuunteli pysäytyskäskyä, vaikka pallo oli siellä edessä. Tosin varsin äkkiä piilotin pallon ja sitten Lasse ei enää tiennyt oliko siellä pallo vai oliko sen minulla? Tosin tässä kohtaa mietin että kaksi palloa olisi ehkä ideaali ja se "ruotsalainen" idea, jossa koiralle on opetttu eri "käskyt" takapalkalle ja kädestä tulevalle palkalle? Ehkä minun ainakin Linalle pitää opettaa se!
Alkuviikko oltiin aika hissukseen, Linalle opetin maahanmenon ja se oivalsi hyvin ja samaan otin heti malttamisen. Lina on aika kiihkeä typy, mutta hyvin se pystyy malttamaan kun vaan on mustavalkoinen ja palkkaa sitä siitä mitä haluaa, eli malttamisesta ja keskittymisestä. 
Torstaina jatkettiin Lassen kanssa ruudun parissa, mutta nyt se jo tiesi, ruudussa odotetaan! Jee, on se vaan fiksu koira! Lisäksi tehtiin tunnin lenkki ja Lasse juoksi ja pomppi aivan onnessaan pitkin maita ja mantuja, joten ei se ainakaan kovin kipeä voi olla? Mutta tämä vahvisti minun ajatusta että Lasselle sopii hyvin liikunta jossa se itse määrää milloin ja miten se hyppää, aksa odottakoon vielä, siinä kun Lasse ei itse voi määrittää linjoja vaan se minä teen sen ja rehellisesti sanottuna minun ohjaukset eivät aina ole parhaat mahdolliset.

Perjantaina saatiin vihdoin hyviä uutisia eläinlääkäriltä; Linan antibioottikuuri voidaan lopettaa! Hurraa, nyt se on taas terve. Viikonloppu ollaan vielä oltu hiukan maltilla kun Lina on edelleen hiukan väsynyt. Tai se väsyy nopeasti, onhan se tietysti myös pentu ja väsyy siksikin, mutta kyllä lääkekuuri ja tulehdus ovat osansa vaatineet. Lisäksi siltä irtoaa nyt hampaita hurjasti, joten noudot yms saavat nekin nyt odottaa.
Lauantaina Lina pääsi mukaan illalla kun menin Masalaan kouluttamaan aksaa Lassen Tore pojalle. Tore on hieno nuori mies ja vauhtia riittää tässäkin kaverissa! Tore kuitenkin jarrutti ja kasasi hienosti ja tuli mukaan ohjauksiin. Marilla on siinä lupaava harrastuskaveri ja heidän yhteistyö näytti oikein kivalta. Vieraissa paikoissa tekemistä pitää vielä harjoitella.
Lina sai opetella odottamista vieraassa paikassa ja se sujuikin hyvin. Lopuksi Lina pääsi tekemän hiukan tokoa kentälle. Tehtiin maahanmenoja ja seuraamista. Paljon muuta ei Lina sitten osaakaan ;) Toisaalta se pitää kontaktia minuun vieraassa paikassa vaikka samalla kentällä toinen koira tekee aksaa, joten olen ihan tyytyväinen sen tämän hetkiseen osaamiseen! Tekninen opettaminen tulee sujumaan helposti jos saan sen vireen pysymään tällä nykyisellä tasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti