maanantai 21. marraskuuta 2016

Linan ja Lassen viikonloppu!

Viime viikonloppu kului koiramaisissa menoissa. Lauantai oli selvästi jännittävämpi päivä, kun silloin piti kisata. Ja vieläpä kokemattoman hiukan valeraskaan neidin kanssa!?
Joten hyvissä ajoin ajelimme Virkkalaan ja ehdin katselemaan tuttuja avoimessa luokassa. Monta hienoa suoritusta siinäkin luokassa. Sitten käytin Linaa lenkillä ja sehän jopa käveli nätisti taluttimessa, tämähän ei ole ollut viime aikoina ihan itsestään selvää, Höh!
Rataantutustuminen tuntui kivan helpolta voittajan ratojen jälkeen. Mutta alun pari ensimmäistä kylttiä kyllä hiukan jännittivät, kun piti juosta ja sitten vielä pujotella juosten! Käännös vasempaan juosten ei huolestuttanut. Ja muuten rata vaikutti kivalta.
Meillä oli lähtöpaikka luokan 4. ja ehdin hyvin hakemaan kontaktia Linaan. Se ei kyllä ole kauhean vaikeaa Linan kanssa. Mutta juuri ennen meidän vuoroa Lina löysi jonkin hajun matosta ja nokka tippui alas, Kääk! Mutta onneksi Lina ei tehnyt sitä sen enempää kehässä. Alun juoksu ja pujottelu eivät ihan sujuneet joten kolmannen kartion kohdalla tein päätöksen uusia. Mutta sitten kävi joku aivopieru ja nippanappa uusin edes pujottelukyltin. Tajusin tehneeni ison virheen pari kylttiä myöhemmin, harmitti valtavasti. Mutta Lina ei osaa sääntöjä, joten jatkoin kisanomaisesti eteenpäin, uusin toisenkin kyltin, oikein tällä kertaa ja tulimme maaliin sulassa sovussa. Erityisesti tykkäsin Linan tekemisestä, se ei kuumunut eikä myöskään lopettanut tekemistä vaikka joutui tekemään palkatta yli 2min töitä. Maaliin tultuamme kiitin lyhyesti, kävelin kunnolla ulos kehästä ja palkkasin Linan remmissä roikkumisella. Ulkona se sai enemmän nameja ja kehuja ja tuntui olevan täysin tyytyväinen?!
Loppuverkan jälkeen hipsin kurkkimaan tuloksia ja olin ihan varma että meillä on hyl! Mutta eipä mitään, meillä oli 83p ja hyväksytty tulos! Vau! Tosin olin hiukan hämmentynyt, mutta tulosta haimme ja sen saimme! Vielä hämmästyneempi olin kun sain kisakirjan takaisin, me saimme vain -3p uusimisesta. Eikö tuomari huomannut että uusin väärin vai eikö siitä muka kuulu saada virhettä?? Tämä pitää jossain vaiheessa selvittää?
Sunnuntaina heräsimme aikaisin ja pakkasimme paljon tavaraa autoon ja suuntasimme kohti Liedon asemaa. Luvassa oli Kaisan hakukoulutusta. Nämä koulutukset täyttyvät hetkessä ja olen aina yhtä iloinen jos mahdumme mukaan!Kun saavuimme Kaisan pihaan vein ensin Lassen lyhyelle kävelylle ja jo silloin yllätyin, Lasse käveli asiallisesti taluttimessa. Sehän on yleensä ihan toivoton sählä uusissa paikoissa tai paikoissa joissa se tietää pääsevänsä trenaamaan/kisaamaan.
Aamupalan aikana esittelimme koiramme ja teimme suunnitelmat päiväksi! Alue tallattiin ja Lasse pääsi ensimmäisenä koirana treenaamaan. Ehdin hyvin verkata Lassen kun Kaisa lähetti maalimiehet metsään. Sitten kävelimme keskilinjalle, tervehdin "tuomaria" ja Lasse istui nätisti hiljaa minun vieressä! Sitten minun (!) piti laatia etsintäsuunnitelma. Tätä en ole harjoitellut kuin silloin kun käyn Kaisan luona treenaamassa, mutta tämä on jotain mitä pitää ruveta tekemään. Lasse lähti ensimmäiselle pistolle tiheän kuusikon läpi ja se todella meni suoraan ja löysi maalimiehen todella nopeasti! Tällä maalimiehellä oli suorapalkka. Sitten takaisin keskilinjalle ja toinen etukulma. Tässä Lasse hävisi näkyvistä ja sitten kuuntelimme että koska kuuluu jotain?? Lopulta olimme kuulevinamme jotain, mutta tuuli tai menninkäiset supattivat, koska Lasse saapui maalimiehen luokse vasta vähän ennen minua. Tämä oli umpipiilo joka oli vähän raollaan, mutta Lassea ei piilo tuntunut haittaavan?
Nyt piti koiran olla vapaana koko ajan myös keskilinjaan palatessa, mutta nytkin Lasse yllätti iloisesti ja pysyi asiallisesti hallinnassa. Seuraava maalimies oli sitten umpipiilossa irtorullan kanssa ja tämänkin Lasse hoisi tyylillä! Keskilinjalla se malttoi maata "käy" käskyllä ja lähetyksissä se oli kuulolla kunnes sai luvan etsiä ja sitten se läks!
Seuraava maalimies oli haasteellinen kun Lassen piti ylittää polku ja maalimies oli tosiaan viidessäkympissä. Lasse kaartaa eteenpäin mielellään 30m kohdalla, joten nyt pitää harjoitella syviä pistoja. Sinänsä sen halussa ja itseluottamuksessa ei tällä hetkellä ole ongelmaa ja irtorullaketju on kunnossa, Jippii!!
Sitten mietimme kiintorullaan siirtymistä. Ensin Lasselta otettiin kiintorulla pois kaulasta ja se sai käydä hakemassa koko kiintorullan ihan läheltä ja sitten kun se sujui niin teimme ihan kokonaisen rullaketjun irti olevalla kiintorullallla. Minä en saa olla kuriton ja sotkea ketjua! Seuraava askel oli että kiintorulla laitettiin kaulaan. Sitten Lasselle näytettiin että maalimiehellä on palkka (pallo) ja minä autoin rullan suuhun kaulasta ja kun Lasse luovutti kiintorullan se pääsi näytölle ja palkalle. Tätä muokattiin niin että lopulta Lasse meni maalimiehen luokse, matkaa oli 1-2m. ja maalimiehen luona Lassen piti itse ottaa rulla suuhun ja tuoda se minulle ja minä lähetin sen näytölle. Tämä on osittain uutta Lasselle mutta aika hyvin harjoitus sujui, kunhan minä vielä muistaisin tehdä oikein?!
Tämän jälkeen verkkasin hetken Lassea ja se sai jäädä takki päällä autoon lepäämään. Hiukan se kyllä oli väsynyt tehtyään pitkän pätkän töitä.
Erityisen iloinen ja ylpeä olen Lassen vireestä metsässä. Se ei kuumunut, ei riehunut ja kuunteli todella hyvin! Metsässä oli ihmisiä, jotka eivät ole nähneet Lassea aikaisemmin ja he kehuivat sitä miten hienosti se malttaa ja miten hyvin se jaksaa työskennellä! Ja minä olin oikeasti ylpeä koirastani ja jopa siitä työstä mitä olen itse tehnyt! Suuri kiitos kuuluu ilman muuta myös Kaisalle joka on opettanut minulle miten opetan Lassea! Ja yksi ketä haluaisin suuresti kiittää on Maria, Lassen kasvattaja <3

Lasse on nyt syönyt pari viikkoa forCalm nimistä tuotetta. Se on tryptofaani ravintolisä. Tryptofaani on aminohappo joka saattaa lisätä serotoniinin ja melatoniinin tuotantoa? Tryptofaanin puute saattaa aiheuttaa mielialan vaihtelua ja ahdistuneisuutta? Tryptofaania voidaan käyttää unihäiriöissä, stressaavissa tilanteissa tai kroonisen stressin hoitoon. En todellakaan tiedä voisiko Lassen loistava vire metsässä johtua tuosta valmisteesta, mutta ei siitä ainakaan haittaa ole ollut. Lassehan ei ole koskaan nukkunut öisin kovin hyvin. Pentuna se häiriköi muidenkin unta ja isompana se on lähinnä vaeltanut yksin ja vaihtanut nukkumapaikkaa monta kertaa yössä. Tosin se edelleen vaeltaa öisin, mutta se ei ole suurin ongelma meidän arjessa. Vaikka on kai sanottava että arki sujuu ihan kivasti Lassen, Linan ja Pepin kanssa. Peppikin täyttää ensi viikolla 11v. Pitääköhän minun leipoa ihan kakkua?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti