keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Tämän vuoden tavoite saavutettiin!

Lassen vire oli paremmin kohdillaan Tuusulassa ja se teki ihan kohtuullisen kivasti rataa. Hiukan se kävi kuumana ja piippasi osan aikaa, mutta teki kuitenkin töitä tarkasti. Itse yritin pitää maltillista tempoa radalla ja antaa etukäteisvinkit ja käskyt ajoissa. Tämä oli kohtuullisen toimiva systeemi, paitsi että viimeisellä tehtävällä annoin käskyn myöhään ja jouduin antamaan uuden käskyn, jolloin Lasse tietysti pyörähti ympäri kyltin jälkeen, mutta kun olimme käytännössä melkein maalissa en edes uusinut. Olis kyllä kannattanut uusia, nyt saimme 85p. Ja voitimme ajan perusteella, joten ei me nytkään hitaita oltu?! Mutta tuloksen myötä täyttyi tämän vuoden tavoite, eli RTK3 on nyt saavutettu. Ensi vuoden tavoite olkoon RTK4!
Tuusulan halli on pienehkö ja sen myötä kyltit olivat lähekkäin, olikohan yhtään 5m väliä? Varsin intensiivistä tekemistä siis. Rata oli oikein kiva, helpohko? Ei ollut houkutusta eikä hyppyä, oikealla seuraamista oli vähän ja käytösruudun tehtävä oli vasemmalla maaten. Videota ei tietenkään ole olemassa. Haasteellisin osio oli ehdottomasti käytösruutu. Lassella ei ole ollut mitään ihmeellisiä ongelmia niiden suorittamisessa. Mutta nyt kyllä oli. Kun me olimme käytösruudussa niin rataa suoritti iso koira jota ei kai oikeastaan kovin paljoa kiinnostanut rallytoko, eikä ohjaajakaan? Joten ohjaaja teki kaikkensa että sai koiran tekemään tehtävät. Hän käytti ääntä ja kehui ja kannusti koiraansa, kutsui ja hihkui! Voi apua! Lasse ei ole erityisen hyvä häiriötreeneissä ja tämä oli varmaan yksi vaikeimmista häiriötreeneistä ikinä? Paitsi ne mitä Christa on meille joskus pitänyt.. Lasse teki virheettömän käytösruudun, mutta kyllä minulle tuli hiki! Käskytin rauhallisesti ja päättäväisesti kaikilla käskyillä millä Lasse osaa luopua ja pysyä paikoillaan! Ja vaikka yleensä pidän Lassen samassa asennossa siihen saakka kun toinen koira on kytketty, vaikka oma aika olisi täynnä, niin nyt vapautin Lassen istumaan kun meidän aika täyttyi. Kun olimme varmasti kehästä ulkona syötin Lasselle kokonaisen nakin kiitokseksi! Lasse kyllä ansaitsi palkkansa tuon suorituksen jälkeen!
Ensi viikonloppuna on Linan vuoro rallatella. On todella kiva päästä Linan kanssa alokasluokkaan. Siellä on lyhyet ja helpot radat, toivottavasti?! Linan kanssa ympäristö ja kokemattomuus kisoista tulevat tarjoamaan suurimman haasteen. Omalla hallilla Lina osaa tehdä kaikki tehtävät, joten siitä en ole kovin huolissani. Palkattomuus on tietysti oma lukunsa. Lina ymmärtää kehut, mutta se monesti alkaa etsimään jotain "oikeaa" palkkaa ja alokasluokassa on olemassa riski että neiti päättää palkita itsensä remmissä roikkumalla? Joten joudun ohjaamaan sitä kieli keskellä suuta ja Yes-sana on kokonaan kielletty! Se on tärkeintä muistaa ;) Sunnuntaina Lasse pääsee hakuilemaan Kaisan luokse. Tätä odotan innolla, vaikka sääennuste ei nyt näytä kovin upealta?
Sitten seuraavana viikonloppuna kisaan rallytokoa molempien kanssa! Linan kanssa voisi silloin ehkä olla mahdollisuus ensimmäiseen "titteliin" ja Lasse saa maksullisen treenin, haemme siis vikalistan asioita mitä pitää treenata ennen seuraavaa kisaa. Se lista tulee kyllä olemaan pitkä. Mutta talvella voimme harjoitella asioita rauhassa ja käydä kisaamassa aksaa? Lisäksi tarkoitus olisi ehkä opettaa Linalle aksaesteet talven aikana ja keväällä käydä jossain epiksissä? JOS vaikka ensi kesänä pääsisin Linakin kanssa kisaamaan aksaa? Tosin ensin pitää startata tokossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti