perjantai 11. marraskuuta 2016

Rati riti Rallaa

Me jatkamme rallytokoteemalla aksalla maustettuna. Viime viikonloppu oli huippuhauska! Vaikka tulosta emme kisoista saaneetkaan. Mutta olenpahan taas yhtä kokemusta rikkaampi! Cissi tuli koirien kera meille lauantaina ja lauantai sujuikin syöden ja jutellen. Sunnuntaina noustiin aikaisin ylös ja kun aamutoimet oli hoidettu pakkasimme kelpiesisarukset autoon ja ajoimme Ojankoon. Lenkillä molemmat koirat olivat sen oloisia että niiden ehkä olisi tehnyt mieli leikkiä keskenään, mutta valitettavasti se jäi tällä kertaa kokeilematta. Ilmon jälkeen katselin ratapiirustusta ja huokaisin, radalla löytyi nyt houkutus, Auts! Muuten radassa ei edelleenkään ollut mitään ihan erityisen vaikeaa kylttiä. Pitäisi periaatteessa olla tehtävissä? Lassen lähtönumero oli ihan luokan loppupäässä ja katselin sekä tokoa että rallytokoa odottaessa omaa vuoroa.Verkkasin Lassen kanssa aika pitkään. Teimme useimmat tulevan radan kylteistä ja ne sujuivat hyvin, kun Lasse oli kuulolla, mutta jos joku muu vei sen huomion niin ongelmia oli taatusti tiedossa.
Kisakehään menin heti, kun siihen tuli mahdollisuus ja onneksi lähdön luona oli hiukan tilaa joten ehdin tekemään muutaman pienen liikkeen ennenkuin menimme lähtöön. Tällä kertaa Lasse ei ollut lentoon lähdössä, päinvastoin, kun vastasin tuomarille:  "kyllä" niin Lasse putosi maaten! Siis mitä ihmettä!? Eipä auttanut kuin uusia lähtökyltti, Höh! Sitten rata jatkui aika sekavissa merkeissä, ykköskyltti oli 270 vasemmalle ja Lasse jäi jonnekin haahuilemaan, mutta jatkoin eteenpäin, kunnes kolmoskyltillä oli taas pakko uusia ja sitten ei enää uusittu tällä radalla. Kaikenlaista epätarkkuutta oli, molemmilla varmaan. Houkutus kyllä sujui, mutta kyltti sitä ennen ei sujunut. Tulosta emme saanneet ja  pisteitäkin säälittävät 59p. Kyllä tämä laji ja tuo koira pitävät varmasti minun jalat maassa. Mikään ei ole varmaan, mitä vain voi sattua ja tapahtua!
Kisojen jälkeen tulimme Muijalaan ja söimme lounasta ja sitten suuntasimme hallille treenaamaan tokoa. Linan vuoro päästä mukaan. Linan kanssa pohdimme noutokapulan nostoa ja perusasennon suoruutta, taas :(  Lisäksi hyödynsin tietysti liikkurin olemassaolon. Lina on aika hyvin siedättynyt liikkurihäiriöihin, kiitos Liisan pitämän kurssin! Sain Cissiltä hyvät ohjeet hauskan tempun opettamiseksi ja sunnitelmissa on opettaa se ensin Lasselle ja ehkä myös Linalle?
Kun Cissi ja koirat oli hyvästelty niin meillä oli vielä Ansun tokokoulutus Hihan kentällä. Ulkona lumessa ja tuulessa oli aika viileätä. Mutta toisaalta kouluttajan into ja osaaminen oli kyllä palelemisen arvoista. Linalle olin ajatellut aiheeksi ohjattua noutoa. Aikaa oli 30 min mutta ajattelin että kun meillä on noudossa nyt aika monta asiaa jotka ovat levällään, niin saisin koko ajan kulumaan niitä pureskellessa. Aloitimme ihan ohjatun perustreenillä, Ansu vei yhden kapulan sivuun ja näytti Linalle sen. Minä laskin hakemaan ja kun Ansu fiksuna laittoi kapulan laippa Linaan päin niin Linahan nosti oikein sievästi kapulan! Jaanan treenistä sain jo paljon ideoita miten lähden opettamaan kapulan nostoja Linalle, jee!Mutta kun yhdellä kapulalla sujui hyvin niin otimme toisenkin kapulan mukaan ja nyt löytyi kunnon kooma! Mutta siitä selvittiin kun hiukan tökkäsin kylkeen ja otin itse askeleen haluttuun suuntaan. Seuraavaksi mietimme seuraamista ja siinähän onkin tekemistä, paikka on hyvä kun Lina keskittyy, mutta sehän keskittyy kun huvittaa?! Joten nyt sille pitää ehdottomasti kertoa, että ei ole ok vilkuilla mitä sattuu, kun ollaan tekemässä töitä. Ja tämän jälkeen ehdimme vielä tsekata kiertämisen ja luoksetulon. Luoksetulon jätöissä oli nyt ongelmaa, teputtaa etujaloilla ja jopa karkasi, mutta osittain tämä voi johtua kylmästä? Mutta se mikä ei johdu kylmästä on, että Lina koomaa myös luoksetulon jätöissä. Tätä en kyllä edes tiennyt? Kukaan ei ole sanonut ja itse en ole edes oivaltanut tsekannut sen ilmettä, Pöh! Kotona oli ihana mennä saunaan sulamaan!!
Sää on ollut koko viikon luminen ja talvinen. Maanantaina kävin Lassen kanssa tekemässä rallytokoa hallilla. Teimme paljon seuraamista ja puolenvaihtoja. Pikkuhiljaa on pakko treenata puolenvaihto edessäkin kuntoon. Jotenkin olen siirtänyt sen opettamista, kun eihän me sitä vielä tarvita? Mutta sen opettaminen ei ehkä suju ihan kädenkäänteessä, joten parempi vain aloittaa ja tehdä se ihan ajan kanssa, kuin että jossain vaiheessa huomaan että se pitäisi osata muuten nyt, Kääk!
Tiistaina Lina pääsi aksaamaan halllle ja siitä saatiin pieni pätkä jopa videolle. Lisäksi Lina sai tutustua renkaaseen. Se ei ehkä ollut kovin ihmeellistä ja kun perusidea oli oivallettu Lina sai tehdä rengasta tarjoamisen kautta muutaman kerran.
Torstaina oli Hihan aksatreenit omatoimisesti ja kun useampi oli poissa niin otin molemmat koirat mukaan. Lasse aloitti ja teki ihan hyvin, vaikka muutamassa kohdassa minun valitsema ohjaus ei ollut paras mahdollinen vaan Anu keksi paremmin toimivia ohjauksia. Lopussa oli vielä hyvin aikaa, joten Lina pääsi tekemään hiukan välistävedon ja pakkovalssin pohjia. Näiden treenaamista pitää ihan ajatuksella miettiä, koska en haluaisi vahvistaa niitä laajoja kaarteita mitä minulle nyt tarjottiin.. Ja lopuksi ajattelin tehdä taas rengasta, kun tällä kentällä oli erilainen rengas, mutta Lina oli kai senverran väsynyt että se ei enää jaksanut miettiä ja tarjota? Joten houkuttelin sen pari kertaa läpi renkasta ja palkkasin.
Huomenna olisi taas rallytokoa Lassen kera tarjolla, Tuusulassa tällä kertaa ja tuomarin vaihdoksesta johtuen jatkamme kolmannen kerran Tarun radalle.
Seuraavana viikonloppuna on Linan vuoro rallatella ja Lasse pääsee sunnuntaina hakuilemaan Paattisille! Sitä seuraavana viikonloppuna olen ilmoittanut molemmat koirat rallytokokisoihin Raaseporiin! Tosin Jos Lasse yllättää taas huomenna ja tekee tuloksen niin hyvin todennäköisesti jätän nuo kisat siltä väliin..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti