sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Haaste

Eli sain Marikalta haasteen joten lienee paras koittaa vastata siihen.


1. Mitä koiria sinulla on ja miten koirasi päätyi sinulle?
Kääpiösnautseri Peppi (Argentonero Bella Stella) tuli pitkän harkinnan tuloksena, kun halusin Eetulle kaverin. Pepin kasvattaja oli tuttu jo ennestään ja kun kuulin että Doris on saanut pentuja ilmaisin kiinnostukseni pentuun, mahdollisesti jopa sijoituskoiraan. Näin kävikin ja tammikuussa 2006 Peppi muutti Mahlatielle.
Kelpiestä haaveilin jo vuosien ajan, mutta koska meillä oli jo kaksi koiraa ei kolmatta edes harkittu. Kun  syksyllä 2010 Eetu nukkui pois kotiin jäi suurensuuri tyhjiö. Kirjoitin Ruotsiin s-postia Walkabout kenneliin ja kyselin urospentua. Kaikki 12.9. syntyneet pennut oli kuitenkin jo varattu. Pari viikkoa myöhemmin sain Marialta s-postin, että yksi urospentu oli vapaana peruutuksen takia ja jos olin edelleen kiinnostunut, niin voisin soittaa Marialle. Heti seuraavana aamuna soitin ja tunnin puhelun jälkeen olin sopinut ostavani itselleni kelpien. Näin meillä tuli Lasse (Walkabout Laser). Toki se piti vielä hakea Ruotsista, mutta se sujui helposti päivä Tukholmassa risteilyllä.

2. Mitä lajeja harrastatte ja miksi juuri nämä lajit?
Peppi harrasti nuorena agilityä kisaten 3-luokassa ja tokoa  vähän, avoimeen olisi oikeus osallistua, mutta ei tule tapahtumaan.. Agility on Pepin intohimo, vaikka nykyään se on eläkkeellä ja toko on minun "intohimo" jota Peppikin joutui harrastamaan.. Eläkejuttuna ollaan välillä tehty Rallytokoa ja nuorena Peppi pyöri näyttelykehissäkin.
Lasse harrastaa agilityn ja tokon lisäksi tunnistusjälkeä, hakua ja paimennusta pikkuisen, näyttelyitä unohtamatta.. Agility ja toko ovat mukana koska ne on niin kivoja lajeja. Haku, tunnistusjälki ja paimennus ovat itselleni uusia lajeja, mutta oikein mielenkiintoisia. Näyttelyt ovat "pakollinen paha" joissa voi käydä 1-2 kertaa vuodessa. Minulla on vihdoin koira, jolla voin kokeilla itselleni uusia lajeja. Joten on varsin mahdollista että lajeja tulee jatkossa vielä lisää? Lasse tykkää kaikesta!

 3. Ikimuistoisin tapahtuma koirasi/koiriesi kanssa?
Niitä on muutama; yksi ikimuistoinen hetki on kesältä 2007 kun olin Eetun kanssa agilityn yksilö SM kisoissa ja tulostaululla luki että hyppyradan tuloksen perusteella olimme lunastaneet paikan finaaliin, itku siinä tuli! Lopullinen sijoitus oli 32.
Toinen ikimuistoinen hetki on ollut agilityn SM-kisat 2010 kun olin lainakoira beagle Ellalla mukana voittamassa joukkuekultaa Hiiden Haukuille! Siellä korkeimmalla pallilla seisominen kaatosateessa oli sen verran kivaa että voisin haluta sinne toisenkin kerran:)


4. Mitä muuttaisit koiraharrastusmaailmassa, jos se olisi mahdollista?
Poistaisin kateuden ja koirien epäreilun kohtelun.


5. Omat koulutusperiaatteesi?
 Ohjaajan pitää olla reilu koiralle, ei ole koiran vika jos se ei jotain vielä osaa. Kertaus on opintojen äiti ja ahkeruus palkitaan joskus, jossain. Periaatteena pidän myös että tavoitteita pitää olla, mutta tavoitteita tärkeämpää on nauttia matkasta kohti tavoitteita, jos tavoite syystä tai toisesta jää saavuttamatta niin ei sitten harmita kun matka tähän saakka kuitenkin oli antoisa.6. Onko sinulla jotain toteuttamatonta koirarotuun tai harrastuslajeihin liittyviä unelmia?
Ehkä jonain päivänä haluaisin kasvattaa pentueen tai pari?

7. Koirasi omalaatuisia tapoja?
Peppi juttelee. Välillä sillä on paljonkin asiaa. Sillä on myös oma tyyny meidän sängyssä jolla se nukkuu.
Lasse katsoo telkkaria. Luonto-ohjelmat on kivoja ja lisäksi se tykkää esim poliisiopistoista ja saksalaisdekkareista:)


8. Mitä muuttaisit omassa rodussasi yleisesti?
Käppänöille toivoisin kai enemmän oikeasti karkeita turkkeja?
Kelpie on vielä minulle aika uusi tuttavuus, en ehkä vielä uskalla muuttaa mitään.9. Mitä koiraharrastus on sinulle opettanut?
Kärsivällisyyttä, hetkessä elämistä, nauttimista pienistä onnistumisista, sitä suurempaa odotellessa:) Koiraharastus on tuonut minun elämään paljon positiivista, ihania ystäviä, upeita koiria, paljon hauskoja muistoja joita voin muistella keinutuolissa vanhana. Olen oppinut itsestäni valtavasti ja toivon että kehityn vielä koiranohjaajana paljon.

10. Onko jokin laji, jota et ikinä harrastaisi ja miksi?
Metsästys tuskin tulee koskaan olemaan minun laji. Ei minulla muuten mitään sitä vastaan ole, mutta aseluvat yms tuntuvat kovin kaukaisilta.

11. Koirasi/koiriesi motto?
Peppi: syödään jo!
Lasse: Kaikki käy ja vauhdilla vaan!

Haastan Sarin ja Marin.

Ohjeet haastetuille: jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten uusi haastateltava ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä jolta sait haasteen.!


1. Esittele koirasi
2. Miten sinusta tuli koiraharrastaja?
3. Mikä on parasta koirassasi?
4. Mikä on hulluinta mitä koirasi on tehnyt?
5. Millainen on ihannekoirasi?
6. Millainen on hyvä kouluttaja?
7. Mitä lajeja harrastat?
8. Mitkä ovat tavoitteesi tälle vuodelle?
9. Millainen ohjaaja sinä olet?
10.  Missä asiassa haluaisit itse kehittyä?
11. Mitä uutta lajia haluaisit kokeilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti