torstai 14. helmikuuta 2013

Kunnon kohotusta

Sunnuntaina oltiin Hangossa nenähommissa ja kivaa oli taas! Nyt on ykköskurssi käyty ja kakkososaa odotellaan? Lasse yllätti minut kyvylläään rauhoittua, mutta kyllä se sählätäkin osaa. Varsinkin silloin kun joku osa tehtävänannossa on sille epäselvä niin sähläämiseksi menee helposti. Maanantaina käytiin eläinlääkärissä ja anaalirauhaset on parantuneet hyvin, ab-kuuri loppui ja nyt voidaan todenteolla ryhtyä kohottamaan kuntoa,  molempien kunto on rapistunut aika lailla pitkän potemisen aikana. 
Tiistaina ajeltiin Lassen kanssa taas Hankoon ja Kevään kanssa jatkettiin niitä etsintähommia, jotka on vaikeita Lasselle, kyllä se etsii ja nenä käy, mutta jotenkin mulle tulee olo että Lasse ei ihan vielä tiedä mitä sen pitää etsiä? Tehtiin niiden harsolappujen hakua pienestä varastohuoneesta. Ei se ollut helppoa ei! Lasse kyllä jaksaa kivasti etsiä aikansa, muta kun se ei löydä niin sitten se alkaa tarjoamaan kaikkea muuta mitä se osaa/keksii. Esim. osaan istua pahvilaatikossa, osaan tehdä 2on/2off varastonhyllyllä ja osaan myös haukkua! Erilaiset alustat ei olleet ongelma, mutta jo ensimmäisen lapun löytyminen oli tuuripeliä ja sitten toinen lappu jäi löytymättä. Seuraava tehtävä oli helpotettu, lappu pidettin purkissa ja Lasse sai "etsiä" lasipurkin joka oli melkein keskellä lattiaa, mutta ei sekään tehtävä helppo ollut ja tässä vaiheessa Lassella oli jo turhan paljon kierroksia jotta se olisi kunnolla ajatellut? Ärsyttävää, mutta se kertoo vain että alla on liian vähän toistoja, Lasse ei tiedä vielä mitä pitää etsiä??Harjoitusten jälkeen Kaisa Hilska tuli pitämään meille luennon ruokinnasta ja niin se on että tieto lisää tuskaa. Ei meidän ruokinta nyt ihan pielessä ole nytkään, mutta sitä voisi selvästi parantaa.

Eilen pääsin aksaamaan lainakoiralla! Sari lainasi minulle Pyryä ja Vau miten kiva koira Sarilla on! Todella estevarma ja hyvin liikkuva. Hiukan erilailla Lasse ja Pyry liikkuvat, mutta vauhtia on molemmilla:) Tehtiin joku kolmosluokan rata, tosi kiva kun ei ole itse ohjannut yhtään rataa pariin kuukauteen... Jos on oikein suurpiirteinen niin me suoriuduttiin radasta, ei todellakaan virheittä, mutta maaliin tultiin, kuten voittajien pitääkin:) Lisäksi sain juosta saman radan Paapen Niki russeli kanssa ja se olikin tuttu juttu, taidettiin lähes virheittä suorittaa koko rata?! Huomasin vain kauhukseni miten oma kunto on huono! Toki maneesin pohja on raskaampi juosta kuin mattopohjalla ja varsinkin kun jalassa on gore-tex kengät, ei lenkkarit... Seli seli, omaakin kuntoa pitä kohottaa ennen kesää, piste!

På söndagen tränä vi ID-spår igen. Det är alltid roligt och nu när första kursen tog slut så är det bara att vänta på andra delen. Lasse överraska mig med sin förmåga att lugna ner sig, visst kan han allt annat också och han gör det särsilt då när han inte förstå uppgiften.
På måndagen var vi hos veterinären och Lassen analsäckar är friska!! Hurraa!! Vi kan börja och tränä fysiken ordentiligt. Det är nog grymt hur dålig kondition vi båda har efter långa vilopausen.
På tisdagen åkte jag til Hangö igen och vi tränä Med Kevät en träning till, men det visa sig att Lasse bara inte ännu vet eksakt vad han ska söka? Men vi har träna ännu så lite, det bli säkert bättre när vi jobbar vidare.  Efter träningen så kom Kaisa Hilska  och berätta om hundens utfodring. Vårt system är inte ännu perfekt, jag ska försöka förbättra det ännu lite.
Igår träna jag agility med kompisens bc:n Pyry. Han är lika gammal som Lasse och har lika mycke fart i sig. Vi klara av banan på något sätt, felfritt blev det nog inte, men roligt var det! Och sen fick jag ännu springa med Paapes jack russeln Niki och det fungera bra, tror att det blev felfri runda!?!  Men oj vad jag själv också har dålig kondition, det most nog jobbas hårt före sommaren.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti