keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Hajutunnistusta

Hajujen maailmassa jatketaan innokkaasti. Kotitehtäviä tuli yhdelle viikolle ihan kiitettävä määrä, 8kpl kolmen harjoituksen settejä. Purkkiradalla jatketaan harjoittelua ja nyt mukana on jo häiriöhaju ja kohdehaju. Siinä joutuu jopa kelpie hetken miettimään:)  Hyvin se osaa, kun malttaa ja yllättävän hyvin se jopa malttaa. Tänään tuli uutena tehtävänä huoneeseen piilotettu purkki, jossa oli kohdehaju ja tästä tehtävästä Lasse piti. Varsinkin kun mä hoksasin antaa sille vihjeen: "etsi" se oli se pieni sana joka tarvittiin jotta saatiin nokka auki! Miksi mä en ole aikaisemmin tätä hoksannut? No parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Muuten Lasse voi hyvin, ontuminen on lähes kokonaan poissa, kipulääkkeen olen jo jättänyt pois ja koira on iloinen ja vauhdikas. Sunnuntaina se pääsi metsään juoksemaan vapaana ekaa kertaa varmaan kahteen kuukauteen ja voi riemua! Olimme lenkillä 35min ja siitä se sai juosta vapaana 10min. lopun aikaa tehtiin alku ja loppuverryttelyä, ne on niin tärkeitä! Varsinkaan juuri nyt en kestäisi jos tulisi joku revähdys tms. Pikkuhiljaa ruvetaan nyt lisäämään liikunnan määrää, ottaen kuitenkin huomioon, että Lasse on ab-kuurilla joten mitään ihan kunnon fysiikkatreenejä ei vielä tehdä. Mutta odottakaas kun tulee kevät, silloin me käydään kotona vain nukkumassa ja muuten otetaan takaisin kaikki se mikä on nyt jäänyt tekemättä.

Vi fortsätter med ID-spår träningar ivrigt. Vi fick ganska mycke hemläxor och det passar oss bra! Träningarna bli hela tiden mera och mera krävande och Lasse bli hela tiden bättre och bättre! Nu har vi redan två olika dofter med i träningen och sen har vi träna att söka rätta lukten från lägenheten också. Det tyckte Lasse va kul! Banan är inte så rolig, men att få söka "gömda" burken med doften det är någonting det!! Idag fatta jag hur jag få honom och använda nosen ordentligt, ordet är "etsi" (sök) det har vi använt tidigare när han ska söka någonting med nosen och jag har bara varit dum som inte har get tips tidigare vad det är han ska göra! Men idag när han fick en tips så var han superbra!! Superhunden Laser med supernäsan!

Lasse mår nu såå mycke bättre, jag sluta ge värkmedicin och på söndagen fick han springa fri för första gången på en lång tid. (c.2mån) Vi båda var så lyckliga i skogen! Han sprang bara 10 min, fast promenaden räckte 35min. Men jag är petnoga nu med hans up- och nervärmning. Inga några skador nu tack! Sakta men säkert börjar vi träna fysiken igen, men han har sin antibiotika ännu så ingen häftig träning före den är slut och allt är ok.
Men vänta bara på våren ska vi ta igen med allt som nu har blivit ogjort. Vi kommer inte att vara mycke hemma:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti