tiistai 19. helmikuuta 2013

Tokoilua

talvi ja lumi haittavat jonkin verran harrastamista, varsinkin ulkona on välillä vaikea treenata ja kun hallivuoroja on kovin rajallisesti, niin tulee välillä turhautunut olo. Itsellä ja koiralla olisi selvästi intoa tehdä enemmänkin.
Perjantaina oli hallivuoro ja sinne siis. Aloitettin paikallaoloilla ja se oli ihan ok. Pari kertaa hiukan katseli ympärilleen, mutta pysyi rauhallisen oloisena. Tämän jälkeen jatkettiin parilla luoksetulolla, niissä ei ollut muuta ihmeellistä kuin vauhti. Huomaa kyllä että Lasse ei ole saanut viime aikoina juosta tarpeeksi... Tämän irrottelun jälkeen otettiin pätkiä seuraamista ja se vaikutti paikoitellen tosi kivalta! Asenne, paikka ja kontakti, kaikki toimi, ainakin hetken aikaa. Kestoa liikkeeseen olisi saatava, sillä heti kun lähdetään tekemään pidempää pätkää tule esiin ongelma, eli paikka häviää ensimmäisenä, Lasse pyrkii edistämään. Tähän saatiin Marikalta hyviä neuvoja, pitää kokeilla heti kun kerkiää. Loppuaika tehtiin noutoa ja hyppyä. Lasse oli yllättävän hyvä, vain hypylle se varasti kerran. Noudosta ei ole muuta kuin hyvä sanottavaa ja hypylläkin se teki alo & avo luokkkien versiot oikein. Eli sitä ei tarvitse treenata, muuten kuin että malttaisi odottaa lupaa hypätä?
Lauantaina kävin tuomaroimassa epävirallisia kisoja Virkkalassa. Kivaa oli, paljon hienoja koirakoita, mutta yllättävän rankkaa olla skarppina monta tuntia. Omat koirat pitivät lepopäivän lauantaina, tavalliset lenkit toki tehtiin, mutta muuten ei tehty mitään ihmeellistä.
Sunnuntaina olikin jo aktiivisempi ote asioihin ja Lasse pääsi metsälenkille juoksemaan vapaana metsään. Hiukan tuo lumi ja joka paikkaan tehdyt hiihtoladut haittaavat, mutta kyllä meillekin tilaa löytyi. Pitäisi varmaan hankkia itselle lumikengät, niin pääsisi helpommin pois poluilta. Nyt minun vasen polvi ei oikein tykkää jos paljon rämpii?
Illalla oli vielä tokoilua. Tanja oli kiva ja tuli kouluttamaan vaikka viralliset treenit olikin peruttu kun kenttää ei oltukaan aurattu, plääh! Aiheena meillä oli perusasento ja parin askeleen liikkuminen. Eli juuri se jonka piti olla meidän vahvaa osaamista. Ja onhan Lasse aika hyvä tässä, mutta Tanja keksi kuitenkin heti jotain mitä Lasse ei osaakaan. Eli jos levitän kädet sivuille ja sanon: seuraa! Niin Lasse ei muuten tulekaan vas. jalan viereen vaan jää nätisti käden "alle" istumaan, eli lähes metrin päähän tavoitteesta?!? Tätä on nyt kovasti treenattu ja tulosta alkaa tulemaan. Vaikka ei ole helpoin treeni tämäkään, kun samalla pitää kuitenkin pitää kiinni perusasennon paikasta ja varsinkin meillä se helposti tulee liian eteen muutenkin, joten tasapainoilua tämäkin on.

Det är lite krävande at träna ute nu när det är vinter och det finns såå mycke snö! Tack och lov att det finns några inomhusställen där man kan träna.
På fredagen hade vi vår vanlig lydnadsträning och det gick bra! Vi börja med platsliggande och det var som vanligt, lite titta han omkring sej par gånger, men lugna ner sig fint sen.
På inkallningen var det ingenting märkvärdigt, utom farten. Det märks att Lasse har inte fått springa tillräckligt på en tid. Apporteringen och hoppande fungera bra. En gång "tjuva" han till hindret, men det kan man "förstå" Stackaren har haft det så slött och han har nu bara för mycke energi..? Bästa på träningen var ändo vårt ff. Attituden, platsen och kontakten var såå fina! Det håls inte ännu ihop jätte länge, men nu har vi bra börja på det?
På lördagen lekte jag agilitydomare på en inofficiell tävling. Det var kul, men ganska jobbit att vara noggran hela tiden. Så på lördagen fick egna hundarna bara det vanliga promenaderna.
På söndagen var det igen mera till egna hundarna, först en längre skogspromenad och på kvällen ännu lite lydnad med Tanja. Tanja hade nya skoijiga saker som vi testa. T. ex. ff så att jag har händerna rakt på sidorna! Det låter lättare än vad det var. Lasse kom inte äns bredvid mej utan han satt sej "under min hand" alltså nästan en meter från mig!?! Någonting att träna igen:) Men det här "problemet" har vi nästan redan löst. Man most bara vara noga så att man inte tappar bort någonting annat när man tränar nya saker.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti