perjantai 26. huhtikuuta 2013

Aksaa ja lenkkeilyä

Sunnuntaina oltiin Turussa Sonjan opissa. Minä niin pidän Sonjan treeneistä, ne eivät ole ainakaan liian helppoja, mutta ne ovat kuitenkin aina tehtävissä olevia juttuja. Sonjan ajatus siitä että ensin opetellaan perusasiat ja kun ne ovat kunnossa niin sitten tehdään hienosäätöä, kuulostaa minusta tosi hyvältä! Sinänsä on hiukan harmi että Lasse on jo 2,5v ja se edelleen opettelee perusasioita, mutta koska se ei niitä vielä osaa niitä pitää vaan harjoitella. Aika paljon on jouduttu puuttumaan sen hyppäämiseen ja rimojen roiskimiseen. Lisäksi se sunnuntaina päätti kokeilla lentämistä, keinulta?! Hullu koira! Hiukan se jopa otti tälliä ja maanantaina se nuoli vas. etujalkaa/kynärpäätä, mutta liikkeessä ei näkynyt mitään, joten kylmähoitoa ja lepoa. Tässä tapauksessa lepo tarkoitti, että emme ole treenanneeet muuta kuin pikkuisen kotitokoa.
Lenkillä olemme käyneet sekä tiistaina että keskiviikkona. Tiistaina lenkkeilimme harjulla Maijan ja gööttien kera ja keskiviikkona tehtiin pitkä remmilenkki Jannan ja Lumen kanssa. Joten peruskunnosta on pidetty huolta tällä viikolla.
Tassun/kyynärpään nuolemista ei esiintynyt kuin maanantaina, joten oletan että kyse oli lentokeinun aiheuttamasta tärähdyksestä?
Torstaina kävin Tammelassa katsomassa uutta autoa ja löysin oikein kivan oloisen Nissanin, Note tällä kertaa. Ja kun auto oli siisti, vähn ajettu ja hyvin pidetty niin tänään ilmoitin ostavani sen. Micrasta sain reilun tarjouksen, joten meidän tiemme eroavat ensi viikolla:(  Micra on ollut minulla 12 vuotta ja olen ajanut sillä lähes 230 000 km. Tämä auto on todella ollut hintansa väärti ja kilometrin sen kanssa ovat olleet kohtuuhintaisia ja varmoja. Micralla ei todellakaan ole ollut yhtään turhaa seisontapäivää minkään vian takia. Sääli vain että pelti ei ole ikuista...

Tänään piti olla Christan koulutus, mutta se valitettavasti peruuntui. Todella harmi, sillä pidän erittäin paljon Christasta, hänen tyylistä ja aidosta innostuksesta, joka on erittäin tarttuvaa.
Mutta peruutuksesta huolimatta tänään oli ihan valinnanvaikeus kun piti päättää mitä illalla tekisi? Vaihtoehtoina oli omat agitreenit, tokon hallivuoro ja Nasta-cup Espoossa. Sateisesta säästä huolimatta päätin lähteä Espooseen hakemaan kisatuntumaa. Ilmoitin Lassen kisaavien maksien radalle. Rata oli oikein kivan oloinen, kaikki kontaktit ja pujottelu ja vähän suoraakin missä sai mennä. Lasse oli oikein kiva ja tuloksena oli 5p. pituuden viimeinen palikka. Mutta Lasse teki töitä oikein kivasti, me lähdimme radalle yhdessä suoritimme radan yhdessä ja tulimme maaliin yhdessä, koirakkona! Tapahtuneet virheet otan kiltisti omaksi syyksi, Lasse todellakin yritti ymmärtää minua! Se on jotenkin muuttunut, siitä on tulossa vastuuntuntoinen. Asioilla alkaa oikeasti olla väliä, se ei enää huiski miten sattuu, vaan todellakin yrittää ja nyt se jopa haluaa välttää virheitä ja se kysyy ja varmistelee minulta?!? Jotenkin aika yllättävää Lasselta, se kun on lähinnä ollut sitä mieltä aikaisemmin; että pois alta risut ja männynkävyt, meikä tulee nyt, jos et ohjaa niin kyllä minä itse keksin jotain!
Ihan kiva tämä uusi asenne, vielä kun minä oppisin ohjaamaan, mutta mä luulen että olemme nyt oikealla tiellä, molemmat osapuolet pyrkivät hyvään yhteistyöhön ja molemmat haluavat ymmärtää toistaan!

Huomenna sitten paimennetaan! Mukaan on tulossa Lassen/Nemin pentuja 4kpl. Tosi kiva nähdä kakruja. Kallen tapasin viikko sitten ja Paavon näin pääsiäisen aikaan, mutta Torea ja Briaa en ole nähnyt sitten tammikuun lopun. Lisäksi täytyy hehkuttaa kennel deepeyes.net sivulta blogista löytyy kuvia Shy:sta joka on todella kaunis, ainakin kuvien perusteella!! 

På söndagen var i Åbo och träna agility hos Sonja. Jag tycker om hennes träningar, tillräckligt svåra men inte omöjliga! Lasse hade igen sådan fart och sen testa han om han kan flyga, från gungbrädet?!? Galna hunden! Det gjorde väl lite ont för han slicka sin framtass/armbågen på måndagen, men han har inte haltat. Han fick kallbehandling och vila så den här veckan har vi inte träna mycket. Lite hemlydnad bara och sen har vi varit på långa promenader. Ingen total vila, men lite försiktigt? Han slicka inte benet efter måndagen. Så tydligt hände det ingenting farligt.
På torsdagen var jag och titta på en ny bil! Och idag bestämde jag at köpa den bilen. Det  kommer alltså en ny Nissan till huset. En lite större model, Note är nya bilen och jag ska hämta den på tisdagen. Micra har varit en pålitlig bil som jag har haft 12år och kört med den nästan 230000km. Alldrig har Micran varit sönder, jag har alltid kommit dit jag skulle komma. Men nu är det tid att byta, för plåten håller inte mera och jag behöver nog en lite större bil.
Idag skulle vi ha lydnad med Christa Ehnqvist, men hennes barn blev sjuka så det blev avbokat:(  på kvällen hade jag svårt att bestämma vad vi ska göra? Alternativen var lydnad i hallen för sista gången, agilityträningar ute eller en inofficiell agilitytävling. Jag valde tävlingen, för det borde vi träna. Tävlingen gick bra, 5p för att längdhoppet föll. Annors gjorde vi en fin bana, vi jobba tillsammans, hela banan! Mycke fina saker, bra fart och trevlig känsla! Kanske vi kan tävla redan på sommaren? Lasses attityd har ändra. Tidigare tyckte han att huvudsaken var att springa fort, men nu har han börja lyssna och han verkligen försöker göra rätt! T.o.m så mycke att han frågar och försäkrar många gånger för att inte göra fel!?! Det känns underbart att jobba nu med honom. Visst har det alltid varit kul, men med nya attityden så kan det hända att det börjar komma ordentliga resultat?

Imorgon vallar vi får! Det ska bli kul! Med till Kaisa kommer 4st Lasses valpar; Paavo, Kalle, Bria och Tore. Kalle och Paavo har jag sett i april, men Tore och Bria såg jag sist i januari, så det är trevligt at se hur dem ser ut och vad säger dom om får??Ei kommentteja:

Lähetä kommentti