sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Aksaa ja tokoa

Tänä viikonloppuna on ehditty taas tekemään kaikenlaista. Lauantaina ajeltiin illalla Espooseen ja siellä oli varsin mielenkiintoiset agilitytreenit. Radan 4 ensimmäista estettä sujuivat kivasti, vitoselle piti vetää välistä ja sekin onnistui, mutta sitten.. esteet 6 & 7 veivät lävistäjää pitkin hallin toiselle puolelle ja siellä olisi taas pitänyt tehdä puolenvaihto ja pari välistävetoa..? Ihan kiva, kun koira oli esteellä 8 mä olin esteellä 6, välimatkaa oli liian paljon välistävetoihin, vaikka lopuksi taistelin sellaisen tuohon väliin, takaaohjauksella:)
Putki/puomi erottelu meni sikahienosti! Joka kerta oikein ja pujottelussa Lasse pujottelee nyt loppuun saakka sivuilleen vilkuilematta, eli suunta on oikea! A:lla meillä on uusi ongelma, vauhti on hukassa!?! Ehkä tämä ei ole asia josta Lassen kohdalla kannattaa tosissaan olla huolissaan, luultavasti se vain tarvitsee vahvemmat etupään ja keskikropan syvät lihakset. Ja A:ta  se on mennyt tänä vuonna peräti kolmissa treeneissä, eli ehkä kyseessä on vain rutiinin puute? Jos asia ei korjaannu juhannukseen mennessä, niin sitten lupaan huolestua ja tehdä jotain asialle.
Tänään meillä oli todelliset hyvän mielen tokot. Aiheena oli ohjattu nouto. Tätä en ole koskaan opettanut yhdellekään koiralle, varmaan koska mulla ei ole ollut noutavaa koiraa. No nyt on noutava ja älykäs koira. Lasse hoksasi heti idean ja Päivi ihasteli miten hyvin se lukee mun ohjausta, itse en niin ylläty siitä että agikoira lukee ohjausta. Lasse tykkäsi tehtävästä ja suoriutui siitä hyvin. Nyt tiedän miten jatkan harjoittelua, kunhan ensin käyn ostamassa ohjatun noudon kapulat, pitäisikö ostaa vaaleanpunaiset?
Omatoimisesti tehtiin sitten merkkiä ja tavallista noutoa. Lasse suoriutui hyvin molemmista. Kerran se erehtyi varastamaan noutokapulalle mutta kun asiasta huomautettiin niin toista kertaa se ei samaa mokaa tehnyt! Lopuksi se sai tehdä pikkuisen aksaa, eli A:n alastulokontaktia.
Hurjan ihana tunne kun on taas jotain ihan uutta mitä saa opettaa Lasselle. Sen opettaminen on niin parasta!
Tätä kirjoittaessa jouduin pitämään pienen kurinpidollisen tauon ja kävin hakemassa Pepin alas keittiön pöydältä!?! Neidillä taitaa olla tylsää?? 
Ensi viikko onkin vauhdikas, ma on työilta, mutta ti olisi koulutusvuoro agikentällä, sekä Lassen treenit hallilla, ke on "vapaata" to olisi tottistreenit ja pe olisi yhtäaikaa agi& tokotreenit, la ehkä vaan levätään ja su mennään Turkuun Sonjan agikurssille, jonka jälkeen olisi vielä tokotreenit!!?!

På veckoslutet harvi hunnit lite med ett och annat. På lördagen hade vi agilityträningar och idag träna vi lydnad.
Igår var vi i Esbo i hallen och träna. Banan son fanns där färdig var ganska intresant. Hindrerna 1-5 var helt ok, men sedan blev det brottom! Hindrerna 6 och 7 var rakt genom hallen och före hindern 8 borde man har hunnit byta sida och få hunden och komma tillbaka mellan hindrerna 8 & 9. Jag hann inte! Till slutet fick vi det och lyckas, men stilen var nog inte vacker...

Idag träna vi lydnad och jag blev så glad! Vi träna första gången apportdirigering med Lasse. Jag har alldrig tidigare lärt det till mina hundar, närmast väl för att mina dvärgsnautsrar har alldrig apportera någonting:)
Lasse var super! Han är så klok och lär nya saker så lätt! Vi träna ännu apportring och det är bra. Ännu ska jag komma ihåg att belöna när Lasse orkar vänta på lov, för det är svårt för honom... 99% går redan fint, men det finns en liten osäkerhetsmoment ännu i det..
Och under tiden som jag har suttit här och skrivit, så har Peppi ordna lite extra, hon klättra upp på matbordet!! Hon har nog fantasi hon också, eller kanske hon har för lite aktiviteter?
Nästa vecka har vi mycke program, ti. och fre. kväll har jag dubbelträningar, så hamnar och välja, och på söndagen har vi först agility i Åbo och på kvällen har vi lydnad.. Man märker att våren har kommit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti