lauantai 20. huhtikuuta 2013

Pentunäyttelyssä

Viikko on tosiaan ollut aika kiireinen, mutta hauskaa on ollut. Kevät edistyy, vaikka ei ole ollut kauhean lämmintä niin on kuitenkin valoisaa ja sekin on jo jotain.
Tiistaina koulutin ulkokentällä agilityä ja kun osallistujia oli niin vähän, niin treenasin Lassen kanssa samalla kertaa. Tehtiin ensin jarrutreeniä, joka alkoi sujumaan jotenkin, ulkokentällä vaan pohjan pitävyys ja tila saivat aikaan Lassessa jonkin villi& vapaa efektin ja hetki meni ennenkuin homma saatiin takaisin hallintaan. Sitten tehtiin muutama pujottelu ja siinä alkaa nyt näkymään edistystä. Kertaakaa ei edes hidastanut vauhtia tokavikalla kepillä vaan pujotteli loppuun saakka hienosti ja mä pystyin vedättämään ja irtoamaan sivulle aika kivasti. Treenien välissä ehdittiin pikaisesti tapaamaan Kallea joka oli ollut pentukurssilla ja ilokseni totesin Kallen laihtuneen!! Nyt se näytti oikein kivalta.
Keskiviikkona käytiin harjulla lenkillä, mutta lenkistä tuli aiottua lyhyempi, kun metsässä olikin yllättävän paljon lunta, Yäk! Mun polvi eikä Pepin selkä mitenkään riemastuneet rämpimisestä, joten oltiin vain tunti lenkillä. Torstaina oli oikea koiranilma ja kun olin jo töissä ulkoillut niin totesin että raitisilmakiintiöni oli täynnä ja jäätiin viettämään koti-iltaa. Joskus on oikeasti kiva vain olla kotona eikä tehdä mitään...
Perjantaina tokoiltiin hallilla. Kylmä tuuli sai minut valitsemaan tokon hallissa, vaikka vaihtoehtona olisi ollut agility ulkona. Treenit olivat Lasselle vähän rankat, koska se joutui ajattelemaan! Alun jättävät meni kivasti, korvat oli on-asennossa eikä mitään ihmeellistä ollut. Sitten tehtiin ruutua ja se olikin sitten astetta ihmeellisempää?! Ruudun paikka on edelleen hakusessa ja sitkeästi Lasse tarjoaisi merkille menoa. Mutta kun vain pyysin uudelleen sen ruutuun niin se alkoi tarjoamaan erilaisia vaihtoehtoja ja sitten olikin helppo naksulla valita se oikea. Mutta kyllä siinä tovi meni kun Lasse mietti ja huomattavaa oli, että kun Lasse mietti oikein kovasti, niin sen vauhti hidastui!
Sitten piti tehdä jotain kivaa ja otettiin hyppyä, mutta heti ekalla meni pieleen, kun Lasse bongasi kaverin heittämän noutokapulan n. 10m. hypyn takana. Merkittävää on että sain Lassen tulemaan pois ennenkuin se haki kapulan, mutta samalla Lassella meni herne nenään. Ja tämän  episodin jälkeen se ei enää hypännyt ollenkaan! Lasse on siis joskus myös herkkis? Mutta kun asiaa ei voinut siihenkään jättää niin piti keksiä jotain. Ensin kokeilin lätkää namilla mutta sekään ei ollut ihan hyvä ja kun otin lätkän pois ei Lasse edelleenkään hypännyt innokkasti ekalla käskyllä, höh! Sitten otettiin hulluttelu avuksi, eli vähän juoksua ja pari agi-tyylistä hyppyä ja leikkituokio siihen päälle ja Lasse unohti konfliktin ja lopuksi se hyppäsi taas iloisesti ja sai takaisin itseluottamuksensa.
Tänään oli vuorossa pentunäyttely Hyvinkäällä. Ainoana kelpienä kehässä pyörähti Kalle. Näyttelypaikalle tultiin ajoissa jotta Kalle ehtisi vähän ihmetellä ja samalla toivottiin että se hiukan rauhoittuisi (väsyisi?)
Kalle oli innoissaan kaikesta tohinasta jossa se sai olla mukana, mutta aika hyvin se rauhoittuikin minun ja Helin väliin. Huomionkipeä se on ja jos sitä ei huomioida se helposti hakee huomiota haukkumalla. Kun aikaa oli ja namejakin oli pari pussillista niin opetin Kallelle luopumista ja tietysti palkkasin sitä seisomisesta pari kertaa. Kun tuli meidän vuoro mennä kehään niin ei edes jännittänyt paljon. Kalle on kaunis ja erinomaisen rotutyypin omaava koira, jonka sukupuolileima ei ehkä ole kaikista paras, kun sen arvostelussa luki: hyvin kehittynyt kaunis Narttu! Ainoana miinuspuolena tuomari mainitsi liikkeet, muuten minulla kuulemma on oikein kaunis koira! Sääli ettei se ole minun:) Tuloksena siis oli KP ja ROP-pentu! Oli todella kiva todeta että Kalle on reipas, rohkea, utelias ja sosiaalinen pentu! Oikein hyvät raamit joihin Heli nyt sitten saa kasvattaa täytettä.

Veckan har varit trevlig. Våren är äntligen här och det är ljust på kvällarna. På tisdagen skola jag agility på uteplanet och eftersom det var bara två hundar i gruppen så fick Lasse också komma med och träna. Vi träna att bromsa och på slalom. Det börjar märkas att vi har träna, resultaten syns nu redan!
På onsdagen var det skogspromenad. Men tyvärr så fanns det ännu snö i skogen och mitt knä tycker inte om att plumsa i snön, så promenaden blev kortare än vad jag hade tänkt.
På torsdagen var vädret så kallt och regnigt att vi stanna hemma. Hämskt, vad jag är bekväm ibland, men jag hade varit på jobbe ute redan och tyckte att det räckte.
På fredagen träna vi lydnad i hallen. Lasse fundera fint när vi träna rutan! Han blev tom. lite långsam när han skulle springa och fundera samtidigt?!
Sen fick vi en liten konflikt till stånd när vi träna hoppande. Jag märkte inte att kompisen hade sin apport 10m. bakom hindret och jag hamna kommendera Lasse, så att han inte rusa fram till den. Efter dethär tyckte Lasse, att han hoppar inte alls, när du säger så där till mej?! Hups! Han kan också vara lite känslig? Det här gick ändo att arbeta bort med lite springande och lek. Lasse har lite dåligt minne..?
Idag har jag varit på valputställning med Lasses son Kalle. Kalle klara utställningen fint, han är modig, nyfiken och sosial kille.  Han fick hp och blev Bir!Domaren tycte nog att han var en tik, men det struntar vi i:) Nästa vecka ska vi och valla med några valpar och det väntar vi på!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti