keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Lomajuttuja

Lomalla on nautittu ihanasta auringonpaisteesta ja ulkoiltu ja vähän ollaan myös treenattu. Lauantaina Lassella oli hyvin ansaittu lepopäivä ja se kyllä tuli tarpeeseen, sen verran rankkaa Lassella oli perjantaina? Sunnuntaina käytiin kylässä Karkkilassa ja Lasse käyttäytyi yllättävän hyvin. Selvää kehitystä on siis tapahtunut.
Maananataina oli vuorossa tokopäivä. Kaiki muu sujui odotusten mukaisesti, mutta tunnari ei. Ollaan tehty paljon tunnarikapulan pito- ja palautustreeniä ja ilmeisesti siitä johtuen Lasselta oli vähän hukassa se oikea ajatus? Lasse malttoi hyvin odottaa lupaa lähteä kapuloille, mutta sitten kapuloilla se vain nappasi ekan kapulan suuhun ja palautti sen super nopeasti ja pyöräytti sitä vain kerran.. Höpö, höpö ja uusi yritys. Ihan sama juttu, Äääk! Sitten helpotettu versio ja apusanana "etsi" joka on nenänkäyttösana ja se vähän auttoi. Mutta nyt se otti jokaisen kapulan suuhun ja lopulta kuitenkin palautti oikean minulle, Murrr!
Tässä kohdassa mä menin mukaan kapuloille, ja annoin tiukan sanallisen huomautuksen heti jos väärä kapula edes oli menossa suuhun. Lasse oli tästä kovin hämmästynyt ja hetken aika se oli sitä mieltä että hän ei sitten ota mitään kapulaa; mä en leiki jos en saa tehdä mitä tykkään?! Yhdessä sitten "nuuhkittiin" ja etsittiin ja kun se oikea löytyi ja nousi niin pidettiin bileet! Tässä kohtaa lopetettiin ja jäin miettimään että pilasinko mä nyt sen tunnarin?
Illalla otettin uusi yritys, jotta saisin nukuttua yöllä. Ja Lasse oli selvästi miettinyt asiaa, se menee nyt kapuloille varovaisesti, nuuhkii huolella ja tuo vain oikean kapulan mulle. Ehkä oli hyvä, että hajotettiin pakkaa vähän reippaammin koska nyt Lasse selvästi miettii mitä se tekee.
Tiistaina kävin Tuusulassa lenkillä Kallen ja Paavon kanssa. Pojat on kasvaneet hurjasti, isoja ovat ja nättejä. Mutta Kalle kyllä on vähän tuhdissa kunnossa. Toivottavasti nyt kevätaurinko paljastaa sen vyötärön? Varsinkin kun kolmen viikon päästä pitäisi mennä kehään pyörähtämään.
Illalla oli Lassen agilitytreenit. Lassella oli enemmän vauhtia/kierroksia kuin viikko sitten. Aloitettiin jarru- ja kääntymistreenillä ja siinä olikin vähän tekemistä. Jarrut sinänsä on ihan ok, mutta se ajoitus onkin sitten toinen juttu. Valssaamaankin ehtii kunhan liikkuu ja samalla ohjaa oikeaan suuntaan, rintamasuunta on oikeasti tärkeä juttu!
Tokassa setissä tehtiin hyppytreeniä 55cm rimoilla ja se sujui hyvin! Lisäksi tehtiin pujottelutreeniä, niin että Sari palkkasi ja se toimi hyvin, vain kerran jäi kepit kesken, mutta se johtui mun kovalla vauhdilla tekemästä ohijuoksusta, Lasse lähti perään. Keppien jälkeen ollut putki ei yllättäen aiheuttanut ongelmia, mutta hallin seinän vieressä ollut putki aiheutti minulle ylimääräistä sydämentykytystä! Putki oli ihan seinän vieressä ja toinen pää oli puoliksi betonitolppaa vasten ja sinnehän Lasse sitten ampaisi! Hui, onneksi se ei juossut pää edellä tolppaan, vaan sujahti ulos siististi. Tämän jälkeen putken päät oli visusti lattiaan vasten.


Vi har njutit om solskenet och fira påsk. På lördagen fick Lasse vila och på söndagen var vi hos min mamma. Lasse var lungn och och det var trevligt besök.
På måndagen träna vi lite lydnad. Allt annat var helt ok, men vittringen orsaka lite problem?! Vi har träna mycke att bara hålla pinnen i munnen, inte kasta den eller tugga på den? Och själva vittringen har blivit lite på sidan. Det märktes nu. Lasse hämta bara första pinnen han såg! Nytt försök med samma resultat, ou nou!  Med lite hjälp så fick jag honom att använda nosen, men nu lyfte han varenda pinne i munnen och hämta sen den rätta, Blääh! Mera hjälp och till slut ett "ilsket" kommando när han börja lyfta alla pinnar. Då titta Lasse på mej och tyckte helt tydligt; inte då, jag leker inte om vi inte gör som jag vill!! Men jag kunde inte ge upp heller så vi fortsatte och Lasse börja ändo leta och han hitta rätta pinnen, Jeee!! Vi hade en fest! Sen tog vi några timmar paus och på kvällen var det dags för nytt försök. Lasse hade tydligt fundera och nu var han lugn, sökte väl och lyfte bara rätta pinnen och hämta den fint till mej!! Vilken lättnad, jag hade inte helt förstört hans vittring. Kanske det är helt bra att lite förstöra och sen bygga det ihop igen, bättre och starkare?
På tisdagen var jag och hälsa på Lasses valpar Kalle och Paavo. Pojkarna har växt och dom har mycke spring i benen. Fina och glada valpar, men Kalle är tyvärr lite tjock? Hoppas att han minskar lite vikt tills han ska på utställning efter några veckor.
Igår tränä vi agility med Lasse. Han hade ganska mycke fart och när teman var bromsa och vända så hade vi en del att jobba med. Men visst fick vi det och fungera till slut. Det kräver nog att jag ska vara hela tiden vaken, annors så hittar jag hunden från fel hinder. Vi träna också lite slalom och bara hoppteknik. Man märker ännu att Lasse har inte kraft i benen som han hade före långa pausen och det måst man ta i beaktande. Kortare träningar med lite lägre hinder ännu några veckor.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti