torstai 19. kesäkuuta 2014

Mikki-hiiri merihädässä?

No eipä mitään hätää, kun kohta Kajokujalla asustaa täysoppinut vepekoira? Keskiviikkona Lasse oli ensimmäistä kertaa oikein virallisesti omissa vepetreeneissä. Sain toukokuussa iloista postia että olimme saaneet paikan Hi-ha:n veperyhmästä ja sen jälkeen olemme odottaneet innokkaaasti että treenit päästään aloittamaan. 
Keskiviikkona lopultakin pakkasimme mukaan pyyhkeitä, sadevaatteita, Lassen, minut ja Velden. Treenipaikalle saavuimme aikalailla oikea-aikaisesti ja autotkin saatiin nätisti parkkiin, vaikka tilat niille hiukan pienenlaiset ovatkin? Pikapalaverin jälkeen Lasse oli ensimmäinen koira. Lassen ensimmäiseksi tehtäväksi valittiin veneestä hyppy ja rantaan uiminen. Sää vain oli aika hurjanlainen. Tuuli navakasti ja aallot olivat ihan kohtuukorkeat? Kumivene oli onneksi aika tukeva, joskin myös aika märkä, kun välillä aallot meinasi lyödä laidan yli? Lasse empi ensin hetken aaltoilevaan veteen hyppäämistä, mutta päätti sitten kuitenkin hypätä ja veteen päästyään se ui rantaan ilman ongelmia. Tämä toistettiin pari kertaa ja sitten päästettiin muut treenaamaan.
Seuraavalla kierroksella Lasse sai noutaa veneeltä dummyn ja tämä sujuikin hyvin. Lasse ui hienosti veneelle, siinä se hetken ihmetteli että mitä nyt, mutta kun se hoksasi dummyn se nappasi sen suuhun ja ui rantaan. Pätevä pieni koira!
Viimeisellä kierroksella Lasse haki köyden veneeltä ja sekin sujui hienosti! Marjo oli rannassa palkkaamassa palautuksista ja nyt Lasse uikin paljon suorempaa rantaan, kun dummyn kanssa se teki lenkkiä järvessä ja palasi rantaan varmaan 10 m. lähtöpaikasta sivussa?
Kaiken kaikkiaan olen hurjan tyytyväinen Lassen suorituksen ja aivan extra tyytyväinen olen Lassen mielentilaan. Lasse oli koko ajan innokas, mutta se malttoi ja mietti, ehkä aallokolla on osansa tähän harkitsevaisuuteen? Mutta tästä on varmaan hyvä jatkaa, Marikalta sain tänään jo roppakaupalla hyviä ideoita ja ajatuksia joita pitäisi päästä pikapuolin toteuttamaan.
Tänään alkanut kesäloma voi kulua hyvinkin vientejä ja muita juttuja harjoitellen? Sää ainakin on treenaamisen sopivaa, hellettä ei ole luvassa lähimpään viikkoon..
Huomenna mennään Turkuun kisaamaan aksaa. Ensin meillä on vuorossa hyppäri ja agi-rata on toisena. Toivottavasti Lasse pysyy lähdössä yhtä hyvin kuin tänään ja tekee yhtä hyvät kontaktit kuin tänään ja olisihan se kiva lisä jos ne rimatkin pysyisi ylhäällä? Ja tiedän jopa miten kaikki tuo edellä mainittu olisi mahdollista saavuttaa, Lassen oikea mielentila olisi "helpoin" ratkaisu noihin ongelmiin mutta, mutta, miten se saavutetaan onkin sitten ihan eri juttu?
Onneksi mielentila on nyt ollut hyvä kun ollaan käyty kahdestaan hallilla treenaamassa. Haluan uskoa ja toivoa että mitä enemmän me saamme tehtyä treenejä oikeassa mielentilassa sen helpompi se mielentila sitten olisi jatkossa saavuttaa. Myös silloin kun pitää kisata vieraassa paikassa, kun minua jännittää ja kun Lasse innostuu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti