torstai 26. kesäkuuta 2014

kesäkivaa!

Maanantaina treenattiin Millan opastuksella aksaa ja on sanottava että aksa alkaa pikkuhiljaa tuntumaan aksalta? Moni sellainen asia joka on tuntunut mahdottomalta sujuu paremmin ja paremmin. Eihän se tarkoita että me pelkkää nollaa tehtäisi treeneissä, mutta me tehdään nyt jo rataa yhdessä. Se on paljon se, kun miettii mistä pisteestä me aloitettiin. Erityisen iloinen olen edelleen sitä että Lassella on nykyään korvat mukana, muutenkin kuin koristeena :) putki/puomi erottelu sujui hyvin ja kontakteista ei tarvitse olla megahuolissaan juuri nyt. Niitä pitää vaan muistaa palkata ja ylläpitää.

                                          Vauhdikas kuva on  juhannuskisoista.

Keskiviikkona meillä olikin kesän toiset vepetreenit. Lasse sai aloittaa taas veneestä hyppäämällä. Nyt oli onneksi paljon parempi sää joten vene soudettiin kauemmas, ensin 30m poijulle ja kun se sujui hyvin, niin n. 50m rannasta ja sekin sujui hyvin. Seuraavalla kierroksella tehtävänä oli köyden haku veneeltä Veldeltä. Ensimmäinen haku n. 20m sujui ihan hienosti, mutta Lasse palautti sen taas 4-5m minusta sivuun. Sitten vene soudettiin kauemmas mutta nytpä Lasse empi kovasti lähtöä veneelle. Lopulta se lähti uimaan ja haki köyden kyllä. Ja nyt mä sain neuvoja miten ohjata Lassea kun se ui takaisin. Se reagoi kyllä ohjauksen, mutta palautus jäi silti n.3m minusta.
Vikalla kierroksella päätin vain vähän leikkiä rantavedessä Lassen kanssa ja tsekata ne palautukset ja kuten jo epäilinkin, se palauttaa aina min 3m minusta sivuun ja nyt se oli ehkä jopa sen verran väsynyt ettei halunnut edes kovin innokkaasti hakea lelua vedestä.
Kotimatkalla pohdittiin että osasyy vinoihin palautuksiin on varmaan se että aikaisemmin on pyydetty/käsketty Lassea menemään kauemmas ravistelemaan vedet turkista ja siksi se edelleen tekee kuten "pitää." Lasse tekee vedessä töitä aika tosissaan ja väsyy yllättävän paljon? Jatkossa pitää miettiä tarkemmin mitä tekee ja miltä matkoilta? Riittää varmaan että se hyppää kerran 50m matkalta. Köydenhaussa voi tehdä lyhyellä matkalla ja keskittyä suoriin palautuksiin ja kotona pitäisi opettaa vientiä, jotta senkin voisi ottaa mukaan treeneihin. Mutta kivaa, kun on mitä treenata ja kun saa nähdä miten koira oppii ja kehittyy?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti