torstai 20. marraskuuta 2014

Lisää liikettä!

Eli viikon verran ollaan oltu tosi paljon vain kotona. Ulkoilut oli aluksi yhtä kuin 10 min lenkit useamman kerran päivässä ja nekin rauhalllisesti ?!? Lauantaina saatiin lisää laseria ja lupa kävellä 15min/kerta ja uusia jumppaohjeita, joista osa oli kyllä aika "vaikeita" kun Lasse ei ollut ihan samaa mieltä mun kanssa. Etuosan jumpat meni ihan heittämällä, mutta takajalan jumppaaminen oli Lassen mielestä tosi epäilyttävää ja harvoin se on ollut yhtä yhteistyöhaluton kuin viikonlopun jumppatuokioissa? Pikkuhiljaa sain vakuutettua sille, että en aio tehdä mitään pahaa, vaan pitäisin aluksi vain jalasta kiinni ja sitten liikutan sitä hitaasti ja varovaisesti ihan pikkuisen, jooko? Lassse lopulta hyväksyi tämän ja sen jälkeen oikeatkin jumppaliikkeet sujuivat ihan ok.
Eilen Lasse pääsi Niinan luo. Ulkona se taas ravasi niin nätisti kuin vain osaa ja Niinan luo se tulee aina yhtä mielellään. Lassella oli joku ihmeen "puheripuli" eilen Niinan luona, se örisi ja äänteli hassusti tosi paljon. Se siis makasi tyytyväisenä ja rentona lattialla, mutta äänekäs se oli. Ehkä se oli kaikki Lasseen viikon aikana patoutunut energia joka etsi jotain ulospääsyä Lassesta ja tuli sitten ulos äänenä? Kun ei se nyt pääse purkautumaan juoksemalla eikä riehumalla, kuten normaalisti :)
Niina tutki ja käänteli sitä, molemmat puolet tutkittiin ja käänneltiin ja niin se vaan on, että Lasse on luotu liikkumaan! Se vaan menee jumiin levossa. Joten lisää liikettä vaan. Loppuviikko kävellään 20min/kerta ja maanantaina lisätään taas 5min lenkkeihin pituutta. Siitähän tulee jo melkein pari tuntia liikuntaa per päivä. Kohta en ehdi muuta kuin kävelyttämään Lassea? Lisäksi saatiin uudet jumppaohjeet ja lupa tehdä vaikka tunnaria tai muita nenäjuttuja. No muut nenäjutut saattaa viedä voiton? Mä en vaan saa niitä tunnarin "palikoita" kasaan yhtä aikaa? Aina kun saan pari "palikkaa" toimimaan niin ne muut palikat on hukassa tai ihan päin jotain ;)
Niina oli tyytyväinen Lassen edistymiseen ja niin olen kyllä minäkin! Seuraava aika varattiin ensi viikolle ja toivotaan että silloinkin olisi yhtä hyviä uutisia? Tänään sain vihdoin Lasselle oman BOT-loimen, verkkomallia olevan ja Lasse tykkää sitä kovasti. Tosin hiukan joudun kyllä ompelemaan sitä paremmin istuvaksi, mutta ehkä  siitä saa sopivan? Kun 54cm on liian pieni ja 63cm on liian iso, joten Lassen oma loimi on siis 59cm, mutta sekin on jotenkin "outo"? Edestä se on hiukan kapea, ja silti se roikkuu eikä istu. Vatsakappale on liian pitkä ja löysä, mutta selän pituus on ihan oikea. Joten en ihan tiedä minkä malliselle koiralle sen on ajateltu istuvan, ehkä edestä kapea ja isovatsainen? Tai miksi ei noi valmistakit istu Lassen päälle? Noi takit mitä itse ompelin niin ne on yllättävän hyviä, kun ottaa huomioon että minä en ole käsityöihminen ja Lasse on selvästi "oudon mallinen"?
                                       Lassen ohuempi villakangastakki, hiukan vielä keskeneräisenä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti