torstai 2. huhtikuuta 2015

Viikon varrelta

Tämä viikkohan ei ole edes loppu vielä, mutta kiva kun loppuviikko on vapaata. Säät eivät vielä ole kovin keväiset, lunta, räntää ja kylmää, hui!
Sunnuntaina olimme Heidin opissa tokoilemassa ja sain taas yhden oivalluksen, asenne sen ratkaisee? Tokoillaan koska se on niin kivaa. Toki muitakin hyviä ajatuksia ja ideoita saimme, pidin kovasti koulutuksesta.
Maanantaina oli lepopäivä, töiden jälkeen lämmiteltiin takan ääressä ja rentouduttiin. Tiistaina aktivoiduttiin jo hiukan enemmän ja illalla aksattiin. Juha oli suunnitellut treenin ja siinä oli aiheena kääntymisiä renkaalla ja pituudella ja kellotuksia. Kääntyminen ei sinänsä ollut kovin vaikeaa, varsinkin kun esteen takana oli seinä, edes Lasse ei silloin liidä minnekään maata kiertävälle. Sitten oli piti kellottaa välistävedot vs. päällejuoksut mutta hups, niitä pitää näköjään harjoitella hiukan enemmän, molempia! Välistävedoissa Lasse lopulta hyppäsi siivekkeen nurin aika vauhdikkaasti ja sen jälkeen en enää uskaltanut jatkaa sillä tekniikalla. Päällejuoksuissa olin toivottomasti myöhässä. Onneksi Lasse on aika kiltti koira, joten teimme sitten takaakierrot takaa ohjaten. Eli päästetään suosiolla Lasse edelle ja rytmitetään ja käskytetään vaan ja kas, Lasse teki hienosti ja sujuvasti koko sarjan! Tämä ei ehkä toimisi joka tilanteessa, mutta voisi kyllä olla opettamisen arvoinen asia, tai ainakin pitää vahvistaa takaakiertoja kauempaakin.
Eilen treenattiin Ojakkalassa ja Saijalla olikin oikein kiva treeni. Putkijarru oli illan juttu, tosin se kyllä toimii meillä ihan ok, kunhan sen tekee ajoissa. Radalla pääsi myös tekemään poispäinkäännöstä ja se onnistuu jotenkin, ei ehkä niinkuin haluaisin, mutta Lasse kun ei vaan tule "kunnolla" käteen, niin pitää sitten tyytyä noihin etäversioihin? Muuten rata oli kivasti etenevä, ei mikään pyöritään ja käännytään kokoajan, joten se oli siis meille ihan sopiva! Lasse teki taas 3x 5min pätkät ja tämä systeemi kyllä sopii sille tosi hyvin. Rimojen kanssa ei tule ongelmia, Lasse keskittyy paljon paremmin kun se ei ole täysin maitohapoilla ja treenaaminen on selvästi turvallisempaa, kun ei tarvitse tehdä yliväsyneen koiran kanssa.
Joku ehkä miettii ja hiukan mietin itsekin, onko Lassella huono kunto, kun se väsyy nopeasti? Toisaalta Lasse tekee täysillä, se ei hetkeäkään säästä itseään. Ehkä se siksi myös väsyy nopeasti ja Ojakkalan halli on kyllä todella lämmin ja Lassen lämmönsieto ei ehkä ole kaikista paras? Jostain luin että lihaksikkaat koirat ovat herkempiä lämpöhalvaukselle, kun suuret lihakset tuottavat lämpöä ulkolämpötilan lisäksi? En tiedä, mutta jatkossakin aion kyllä treenata useamman lyhyen pätkän, piste. Tokoa Lasse kyllä jaksaa tehdä hyvin eikä esim 30min ole mitenkään liian pitkä pätkä, joten korvien välistä tämä ei ole kiinni, kyllä se pystyy keskittymään, mutta aksa on niin fyysistä, että lyhyet pätkät vaan sopivat paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti