perjantai 28. lokakuuta 2016

Treeniä, kisoja ja tulokset kennelliitosta

Lasse ja Lina jatkoivat viikonloppuna pk-touhujen parissa. Lauantaina kokoonnuimme kelpieporukalla ja teimme jälkeä ja esineruutua. Lina sai ajaa pienen pätkän peltojälkeä nurmikolla ja Lasse sai pidemmän vieraan tekemän metsäjäljen. Lauantaina oli kovin tuulista ja kylmää joten jälki sai vanheta ihan kunnolla. Lina söhelsi läpi oman jälkensä, eli sen pitäisi rauhoittua ja paljon jotta hommasta tulisi jotain?!
Sitten Lasse pääsi tekemään esineruutua. Lasse kyllä löysi molemmat esineet, mutta palautus oli niin sun näin! Toisen esineen se toi vielä mutta käsine oli jotenkin mahdotttoman vaikea. Lasse löysi sen varmaan ensimmäiselle lähetyksellä ja pysähtyi sen viereen. Sen jälkeen se kuitenkin valitsi tuoda toisen rukkasen ja sitten kävimme tahtojen taistelua että onko pakko jos ei tahdo?! Lopulta Lasse nöyrtyi ja nosti sen suuhun ja palautti. Sitten se piti vielä piilottaa uudelleen ja hakea kunnolla. Vieraita esineitä pitäisi ehdottomasti treenata paljon enemmän!
Sitten jäljelle, hohhoijaa! Jana oli hieno, vaikka itse sanonkin. Mutta jos Lasse perjantaina oli tarkka keppien kanssa niin nyt se ei ollut tarkkaa nähnytkään! Itseasiassa se kiersi keppejä, että ei vaan tarvitse ilmaista!? Lasse kuitenkin jäljesti kohtuullisen kivasti ja kaksi viimeistä keppiä se jopa pystyi nostamaan! Joten tässä on sama juttu, pitäisi paljon enmmän treenata vierailla hajuilla. Eihän se ole koiran vika jos ei osaa, kun ei se ole päässyt opettelemaan.
Lina sai sunnuntaina käydä hakutreeneissä kun Lasse säästeli voimiaan illan aksakisoihin. Linalla oli hyvin yksinkertaiset treenit, eli maalimiehillä rauhoittuminen. Itseasiassa treeni sujui kivasti ja tykkäsin näkemästäni. Sitten kotiin hiukan välipalaa, koiran vaihto ja kohti Vantaata.
Lasse kisasi Hsks:n kisoissa lainaohjaajan kanssa, eli Typyn omistaja Iina heittäytyi rohkeasti lähes kylmiltään kolmeen starttiin! Ensimmäinen startti oli niin lähellä nollaa! Yksi harmillinen kielto kun Iina ei ihan tarpeeksi ajoissa kääntänyt, mutta Lassen ajoissa käntäminen ei todellakaan ole kovin helppoa!! Toinen rata oli hypäri, aika vaikea sellainen! Sillä sattui ja tapahtui aika paljon ja hyl oli tuloksena. Viimeinen rata oli sitten varsin vauhdikas Karstusen aksarata ja hiukan turhan liukkaasti Lasse liikkui, keinulta 5p. Murr! Ja puomin jälkeen kielto ja lopulta hyl. Mutta tässäkin radassa oli paljon hyvää! Kuten erittäin hienot kepit!
Torstaina tehtiin hihan treeneissä vauhdikasta rataa, jossa sai juosta koira ja ohjaaja. Lasse oli kivasti kuulolla ja yritti oikeasti olla kiltti ja taitava! Kertaakaan se ei tehnyt kepeillä virhettä vaikka hiukan hidas se oli pari kertaa?

Linan terveystulokset tulivat kennelliitosta ja olen helpottunut!
Lonkat A/A
kyynärpäät ja polvet 0/0 
selkä on LTV1 ja VA0.

Tuo LTV1 on käsittääkseni ihan vain kauneusvirhe keskiharjanteessa jonka ei pitäisi vaivata koiraa.
Tänään Lasse kävi Niinan luona hoidossa ja mitään akuuttia ei löytynyt, mutta sen verran pientä kuitenkin että Lasse on seurannassa selän osalta. Lasssen emällähän oli spondyloosi ja sen siskolta löytyi kesällä myös alkava spondyloosi, joten jos hoidot eivät auta on tilattava Tetille aika? Mutta toivotaan että hieronta ja laserhoito auttaisi (y)
Seuraavat kolme viikkoa kisataan joka tapauksessa rallytokoa, joten aksasta on sopivasti taukoa joka tapauksessa ja torstain treeneissä Lina voi käydä paikkaamassa. Nythän sillä ei ole mitään fyysistä estettä aksaamiselle!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti