torstai 17. huhtikuuta 2014

Aksaa

Tämä viikko on otettu rauhallisemmin. Hiukan vähemmän treenejä alkuviikosta kun loppuviikko on lomaa ja tullaan treenaamaan varmaan päivittäin?
Sunnuntaina tokoiltiin ja aiheena oli luoksetulot. Treenit alkoivat paikallaoloilla ja Lassekin oli pitkästä aikaa rivissä mukana. Huomasin että mulla on itselläni paha asennevamma tätä liikettä kohtaan, sille pitää tehdä varmaan jotain? Paikallaolo sujui paljon paremmin kuin mitä odotin. Lasse oli lähinnä sen näköinen että mitäs kyttäät siinä, kun jäin vain muutaman metrin päähän. Mutta se pysyi ja oli rauhallinen, hyvä!
Luoksetuloihin oli keksitty kivaa lisähaastetta, ensin piti suoriutua leluilla "miinoitetun" alueen läpi ja se oli vaikeaa, varsinkin ihana karvalelu oli lähes vastustamaton. Jotenkin kun tästä selvittiin niin seuraavalla kierroksella Satu vieritti pallon koiran edestä ja silti piti tulla luokse? Lasse selviytyi tehtävästä kivasti, mutta kun se sai minulta lelun palkaksi se säntäsi äkkiä hakemaan sen pallon jonka se näki vierivän kentän laidalle, hassu koira, jonka pitäisi ehkä treenata paljon enemmän luopumista?
Viimeinen luoksetulotehtävä oli sitten ihmishäiriö. Eli pari luoksetuloa, joista eka oli helpompi ja tokalla kerralla koira ei nähnyt ohjaajaa "ihmismuurin" takaa. Mutta tämä ei ollut mitenkään vaikeaa Lasselle, sitä ei ihmiset pelota eikä se ahdistu moisesta vaan se tuli tosi hyvällä vauhdilla jalkojen lomasta luokse!
Tiistaina jatkettiin luoksetulojen stopin harjoittelua. Kun talven jäljiltä huomasin että lyhyellä matkalla stopit on hyvät, mutta kun välimatka kasvaa, niin stopit "katoavat"? joten takapalkalla tehtiin jokunen toisto ja suunta oli lupaava, tätä pitää vaan jatkaa ja treenata lisää, kyllä se siitä.
Keskiviikkona oli agilitypäivä. Soila oli kouluttamassa ja päätettiin käyttää edellisen ryhmän rataa. Rata oli kiva, ei liian vaikea, mutta tekemistä siinä siltikin oli. Heti alussa piti tehdä pakkovalssi ja siitä piti saada koira aika hyvin haltuun, jotta se osui myös kolmoshypylle. Keppikulma ei ollut vaikea, mutta keppien jälken piti vaihtaa puolta, jotta sai ohjattua seuraavan ulkokulmankierron. Sitten tehtiin keinua, putkea ja puomi, jossa on hiukan vaikeaa malttaa odottaa lupaa jatkaa matkaa? Tässä pitää muistaa oma asenne ja ryhti?!
Treeneistä jäi hyvä mieli ja sellainen olo, että kyllä me jotain osataan, vaikka ei se siltä aina näytä? Lassen kanssa on nyt niin kiva treenata, se keskittyy paremmin eikä se ole niin pinna tiukalla kuin mitä se oli kevättalvella. Kyllä tämä tästä ja kun sain sovittua ensi talveksi treenipaikan meille, niin nyt ei tarvitse stressata siitäkään.
Huomenna mennään jälkimetsään ja huomisen pääpaino tulee olemaan keppien ilmaisussa?! 

 Början av veckan har vi tagit det lungt, för att slutet av veckan har jag ledigt och då kommer vi ändo och träna en hel del.
På söndagen träna vi lydnad i grupp. Vi träna inkallningar med störning. Det är alltid lika svårt för Lasse att klara av sånhänt! Leksaker på marken, nästan omöjligt, en boll som rulla när han sprang, det klara han ganska bra, men han kolla bollen när han hade först kommit till mej! Rolig hund, som har en hel del att öva md att lämna saker och ting?? Till sista träna vi att göra inkallning genom en människomur. Det här klara Lasse hur lätt som hälst. Fint jobbat!
På tisdagen träna vi lite mera inkalningar, mest att stanna snabbt?! Det fungerar bra på kortare avstånd, men långt så vill det inte alltid ännu fungera? Men det är bara att jobba, jobba! Och att jobba med Lasse, det är kul!
På onsdagen träna vi agility. Banan var rolig och Lasse jobba fint! Bara det där med att sitta och vänta i början, det är inte kul alls, tycker Lasse! Men det most han göra för att jag vill ha det så!
Nästa vinter börjar vara färdigt planerad. Jag har boka träningsplats till Saija och när hallen ligger så nära så kan vi träna på egen hand också en hel del. Men det är bra att ha någon som man kan fråga, om det skulle komma några problem?
Det är härligt att träna med Lasse nu. Han mår säkert mycke bättre också och det syns. Han reagerar ännu på saker och ting, men reaktionenerna är inte mera överdrivna?! Han konsentrerar sej fint på jobbet och är glad och stressfri.  Och det känns så bra!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti