keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Huollossa

Nyt on huollettu auto ja koira. Note pääsi huoltoon jo eilen ja Lasse pääsi Niinalle tänään. Noteen jouduttiin vaihtamaan alapallonivel, ehkä?? Jotain kallista kuitenkin vaihdettiin.. Ja sitten se meni jopa katsastuksesta läpi! Hurraa, nyt on tavoitteena että seuraavan vuoden voisi ajaa ilman murheita. Toivonkohan mä liikoja? Ja huollossa pitää vielä käydä uudelleen, kun nyt on unohtunut nollata huoltovälimittari, voi ei!
Lasseen ei tarvinnut vaihtaa varaosia ja ne alkuperäisetkin toimii ihan kivasti. Edellisestä käyntikerrasta olikin kulunut hurjasti aikaa, kun luulin että Lasse kävi Niinalla alkutalvesta, mutta se olikin Peppi joka oli käynyt silloin, Lasse kävi loppusyksystä..Hups! No nyt Lassekin pääsi huoltoon. Olen hiukan ollut huolissani kun aksassa on rimoja kolissut turhan usein alas ja halusin tsekata että syy ei ole fyysinen, joku jumi tms?
Niina katseli liikkeitä ensin pihalla, jotka oli ainakin suorat, tosin askelpituus voisi olla parempi? Takaosan syvien lihasten käyttämisessä oli toivomisen varaa, joten niitä nyt treenataan pari viikkoa tehostetusti. Treenejä vaikeutetaan asteittain ja toivotaan että "ongelma" korjaantuu ihan tällä. Lihaskunto ei sinänsä ole kuulemma huono, mutta se on muuttunut. Vaikuttaako kastraatio jo nyt, ei voi tietää? Lihavuuskunto on sopiva ja tällä hetkellä rasvaa löytyy senverran että "halutessaan" Lasse voi kasvattaa lihastakin lisää? Mutta yhtään lisää löysää ei ole tarkoitus kerätä kylkiluiden päälle.
Mitään dramaattista jumia Niina ei löytänyt, pientä kireyttä sieltä täältä, vas. takajalka sai lopuksi laserkäsittelyn, eli se taisi olla se kirein kohta? Mitään vikaa ei löytynyt, joka olisi selvittänyt syyn rimojen tippumiselle? Eli ilmeisesti kyseessä on edelleen liian kova kiire radalla ja epätarkka ohjaaminen? Huomisen Lasse saa ihan vaan levätä sohvalla ja perjantaille on suunniteltu lenkkiä gööttikavereiden kanssa. Viikonlopun ohjelma on vielä auki, mutta eiköhän jälkeä pitäisi taas mennä tekemään?
Juteltiin treenimääristä ja treenaamisestä yleensä Niinan kanssa. Lassehan tekee kuinka paljon hyvänsä, mutta mikä määrä olisi sopiva? Kun nyt tällä tahdilla Lassella on aika paljon energiaa vapaapäivinä ja treeneissä se hiukan koheltaa. Kesällä tahti tietysti hiukan muuttuu, vepe alkaa tukokuun puolivälin jälkeen ja toisaalta ohjatut tokot jäävät tauolle. Minun mielestä Lassen kalenteri näyttäisi sopivan täydeltä, mutta mitä mieltä Lasse mahtaa olla?
ma klo 19-21 agility,
ti vapaata/lenkkeilyä
ke vepe klo 19-21
to vapaata/lenkkeilyä
pe jälkeä/esineruutua?
la vapaata/lenkkeilyä(/kisoja?)
su toko/ lenkkeily/jälki (kisoja?)
Viikossa olisi 2-4 päivää vapaata/lenkkeilyä ja 3-4 päivää monipuolisia treenejä. Mikä on liikaa mikä on sopivasti ja mikä on liian vähän? Pitää kai vaan tehdä ja katsella miltä koira näyttää? Seuraava aika Niinalle on jo varattu kesäkuulle, joten silloin varmaan saadaan mielipide siitä mikä on muuttunut ja onko muutos oikeaan vai väärään suuntaan? Sen mukaan sitten pitää muokata viikko-ohjelmaa?
Lisäksi ollaan ensi viikon ti menossa paimentamaan, pitkästä aikaa, jännää?!
Katsotaan nyt miltä meno lampailla näyttää? Jos se sujuisi kivasti niin mikä ettei kesällä voitaisi pari kertaa käydä myös paimentamassa? Se olisi sitten pois noista lenkki/vapaapäivistä, kun treenipäivistä ei luovuta kuin pakon edessä? Lisäksi näin hektisen koiran kanssa pidän tärkeänä, että koira saa lepuuttaa myös korvien väliä pitkillä metsälenkeillä ja rennolla oleilulla ja hauskanpidolla.

Lasse var idag hos fysioterapeuten, Niina. Allt var  helt ok. Lite spänd i ena frambenet och lite spänd i andra bakbenet, men ingenting som skulle ge orsak för att vara orolig. Lasse har missa lite musklar sen hösten, kan vara att kastreringen påverkar? Svårt att säga? Men annors så är han i toppform! Inte för mycke vikt, inte för lite vikt heller :) Glad och nöjd hund, med glänsande päls och fina muskler ändo.
Vi prata med Niina om träningar och hur mycke kan man/ska man träna? Lasse skulle säkert träna varje dag, men Niina tyckte att det skulle vara viktigt med vilodagar också. Nu tränar vi 3-4 dagar/vecka ganska mångsidigt och vilar/gå promenader 2-4 dagar/vecka. Veckorna är olika och ibland kan vi vara mycke aktiva, spåra, leta saker, träna agility/tävla lita på samma vecka men sen försöker jag se till att följande vecka skulle vara mindre aktiv eller innehålla mera skogspromenader med möjlighet att springa fritt. Tala med en kompis som berätta att vissa tävlingshundar for inte springa fritt i skogen för att det finns risk för skador i skogen. Visst är det så också, men jag tycker att det är viktigt att hunden också for avslappna mellan träningar och tävlingar. Så min hund kommer knappast alldrig vara så bra att den inte skulle fä leva äkta hundliv? Och jag tycker att risken för skador är ändo större på tävlingsbanor attminstone på agilitybanor, än i skogen?

                   Lasse väntar på utevistelse! Lasse odottaa lenkille lähtöä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti